Nu är man studerande igen =)

O denna gången känns det riktigt, riktigt bra. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle gå tillbaka till pluggandet, men sen jag fick en liten ljusglimt att jag efter 700 poäng på komvux, så kan jag äntligen se fram emot ett ordentligt slutbetyg, och ha möjlighet att studera på högskola. Snacka om en dröm som kommer bli sann om jag klarar alla dessa kurser. jag känner mig mer redo än någonsin nu, och det är så himla kul!

Idag har jag redan gjort allt som jag ska göra för idag. det började lugnt, vilket jag uppskattar. det ska bli roligt att göra dessa två kurser som jag nu börjat med, vilka är information & laout samt administration A.

Upptäckte också igår en rejäl lättnad inför framtiden. Tydligen kan jag utbilda mig till PR konsult här i Skåne. I lund dessutom. dock tar det jättelång tid att bli just PR konsult, närmare 5 år för att vara exakt, men man kan också ta den snabba vägen, gå 3 år och sedan ta in just PR biten på andra sätt. Typ genom småkurser. Känns riktigt skönt att jag hittade den möjligheten, för då slipper jag flytta o lämna Skåne. Jag kan till o med bo kvar i Kristianstad, för oavsett var jag än väljer att bo så blir det ändå pendling. Kristianstad är ändå den staden jag vill bo i, helst under resten av mitt liv. Den är lagom stor, och jag har redan ett färdigt nätverk där.

I kristianstad vill jag starta mitt företag och knyta band. Det är i kristianstad jag vill bygga hus & gifta mig nästa gång. Så enkelt är det.
Hoppas bara på att det blir så.

Sen tänker jag fortfarande ännu mer på det här med Anton, och att skaffa GD. Undrar verkligen hur man ska gå tillväga, men det lättaste är ju redan gjort. Det har jag ju gått och planerat i typ 11 år eller nått liknande. Jag vet hur jag ska göra med bostad, tidsplanering, promenader, hundvakt, vaccinationer och mat samt allt annat man ska tänka på när det gäller Grand Danois. Det är den lätta biten. Den svåra är hur man ska få allt från idéer att bli riktiga verklighetsscenarion, utan några större uppoffringar, eller för mycket elaka frågor från omvärlden.

Frågan är hur jag ska få min lilla Anton. Om det ens blir Anton som kommer först. Skulle det bli en tik som kommer först så har jag ju planerat inför det med. Då ska hon heta Mischa, och jag kommer älska henne lika mycket som Anton.

Det med att skaffa valp kan vara svårt, men samtidigt lätt. Jag kan alltid bli fodervärd av en kennel som jag har länge haft kontakt med. Frågan där är bara när jag får en valp som är svart, för det e ju favoritfärgen. I alla fall när det gäller Anton. Han ska vara svart. Mischa får vara i vilken färg som helst. Sen handlar det ju också om hur man får fram pengar ifall man måste köpa valp istället. Det är ju säkert 10 000 kr som behövs till det, och frågan är hur man samlar ihop det utan att gå bankrutt på affären. Jag har ju redan ekonomiska problem som det är nu.

Att ha råd med GD senare när man väl har valp är också en annan grej. Foderkostnaden lär ligga på ca 800 kr i månaden. Försäkring på ca 300, leksaker och godis, möjligen koppel ca 400 kr. Sen om det är vaccination som behövs så är det säkert 500 kr per gång. Skulle man behöva åka akut till veterinären så kommer det nog kosta rätt mycket med, så det gäller att alltid ha en buffert till det scenariot.

Så, jag har alltså denna planen i tankarna:

 1. Se till att det faktiskt är möjligt med GD snarast möjligt. Både tidsmässigt och ekonomiskt.
 2. se till att jag har en budget som funkar, både när ekonomin är bra, och när den är dålig.
 3. Skaffa fram pengar till ev. köp av valp.
 4. Hitta rätt kennel.
 5. Köpa in alla prylar som behövs, säng, matskål, koppel, leksaker m.m.
 6. Ordna upp ett schema, så att ev. studier inte krockar med valpuppfostran.
 7. Tala om för alla att det äntligen är GD på gång!
 8. När möjligheten är här, tar man hem den lille bebisen och ägnar all energi på att han/hon ska trivas.
 9. …sen går man efter sunt förnuft, och hoppas på att Grand Danois verkligen är den sanna drömmen…

Så slutsatsen ser ut såhär:

 • Spara undan 10 000 kr + pengar till säng, och andra tillbehör. Får jag den ekonomin jag hoppats på under mina studier på komvux, borde jag klara av den summan på max 5 månader.
 • När jag och Henrik flyttar ihop så ska jag se till att vi åtminstone har 3 000 kr kvar över som direkt kan gå till vovven. Då är även andra nöjen inräknade, som t ex klädköp, datagrejer, fikastunder på stan, busskort, lunch/middag på stan m.m.
 • Se till att vår bebis inte är ensam alldeles för länge om dagarna. Max 3 – 4 timmar är tillåtet enligt mig!

Så hur väl tror ni att jag kommer lyckas med min plan?