Desktop & Grafisk kommunikation istället för företagsekonomi B

Ja, det som jag misstänkte skedde rätt snabbt. Jag kunde inte göra Fek (företagsekonomi) på egen hand. Jag kräver tyvärr mer kreativ respons, o bara sitta o läsa i en bok, samt svara på frågor är för stelt för mig. I den här kursen behöver jag i så fall sitta i ett klassrum o ha täta diskussioner med läraren och studiekamraterna istället.

Sen när jag också hållit på så mycket med min hemsida och layouten till bloggen, så har jag länge känt att jag vill lära mig något mer avancerat. Därför blir det Desktop (photoshop elements bl a) och grafisk kommunikation A till att börja med. Efter jag har läst allt, så kanske jag går på med B + C kurser, eller webbdesign. Det är viktigast att jag känner mig mer kreativ, och får höga betyg, så jag kan komma in vart jag vill…

Satt och kollade statistik på VHS hemsida igår. Kan nog bli väldigt svårt att komma in på Växjö universitet. Måste ha ett snitt på 15 (vilket innebär minst VG i alla ämnen i slutbetyget) för o klara det. Idag chansar jag på att jag har 12 eller nått sånt. Vill jag däremot läsa på örebro eller mittuniversitetet så kan jag klara mig med 10 i snitt, möjligen 11. Så det gäller att få typ MVG i alla andra ämnen jag läser från o med nu. För att öka alla chanser att komma in på högskolan ska jag ta högskoleprovet både till hösten och till våren (beroende på resultat), och ta o läsa extra ämnen resten av året för att öka snittet.

Jag hoppas bara jag kommer in, o slipper flytta så långt… vill inte bli särbo igen… tror inte ekonomin skulle klara det på csn… I värsta fall får jag läsa kurser på andra ställen istället för o gå program… men helst vill jag ju gå program… jaja, det e ju inte förrän om 1 år som jag har sökt o vet lite mer…

Idag firar jag o älsklingen 5 månader ihop!

O har vi tur får han jobb snart med =) hoppas, hoppas!