Normalvikt – men som vanligt är man aldrig nöjd.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara mig i det här inlägget. Det känns så dumt, men jag måste skriva av mig lite. Var igår i Åhus hos Fia, och hade tjejkväll. Det var skitkul! Åt pizza, och spelade Nintendo Wii. Sara var med och hon hade med sig sin Wii fit platta. Alla provade på den, till och med jag. Det var rätt skoj, men jag fick ont i fötterna rätt snabbt. Den smärtan har fortfarande inte riktigt lagt sig. Det är trist, men jag är van. I alla fall…

Man kunde kolla sin vikt med hjälp av den här plattan. Jag vet om att jag har lagt på mig senaste tiden, för magen putar ut, och mina jeans är för små. De flesta i alla fall. Oftast brukar min vikt ligga på 50 – 53 ca, och det är en vikt jag trivs med. Det jag saknar är självklart en plattare mage, men jaja… man orkar ju inte träna sig till det, så då får det vara. Nu visste jag att jag hade plussat på några extrakilon, och att jag möjligen skulle ligga runt 56 kg som max. Så var inte fallet. Jag väger idag 60 kg! Har inte vägt såhär mycket sen jag gick på antidepressiva medel ett par veckor för typ 5 år sen, då jag exploderade i vikt, från typ 52 kg till 60! Det gjorde jag på 3 veckor. Den här gången har det nog i alla fall gått 1 år drygt. Jag vägde mig nämligen för ett år sen, på min födelsedag, och då vägde jag 50 tror jag nog. Jag var alltså nere på min ”normalvikt” som jag vill kalla det.

Visst, det är skitlöjligt att någon som är så smal som jag störs utav att lägga på sig ett par kg. Jag har fortfarande 20 kg jag kan lägga på mig innan jag anses vara överviktig enligt BMI. Mitt BMI brukar vanligtvis ligga på 18 – 19, och idag är det 20 nånting. Min längd är 169 cm över marken. Jag kan alltså lägga på mig tills jag är på ca 80 kg för att räknas som överviktig och få ett BMI på över 25. Jag borde egentligen vara glad över att jag fortfarande är smal, men det är en rätt stor chock att veta hur snabbt man lägger på sig.

Det som får mig att börja tänka är också hur jag ska bli kvitt de här jobbiga kilona som jag har då lagt på mig av att ha varit för stillasittande och ätit för mycket godis, chips och massa annat skit man kan tänka sig. Det är det svåra. Jag har ju fibromyalgi, och för avancerad aktivering kan få mig att inte kunna röra mig alls på ett par dagar efteråt. Vissa tider kan det gå skitbra, medans vissa går det inte alls.

Jag kan alltid simma, träna yoga etc.… men då återkommer man självklart till det andra värre problemet, som då är min skittunna plånbok. Jag har helt enkelt inte råd att träna!

Så frågan är då… Hur fan ska jag bli kvitt de här kilona? Och dessutom på ett hälsosamt sätt, utan att riskera smärta för evigt… jadu… jag har ingen jävla aning…