Rastlös, eller nått…

Sitter här o försöker plugga, men de första lektionerna är så pass enkla, så det känns meningslöst att plugga nått som man redan kan. Håller på o lära mig InDesign i kursen, och det är skoj. Är dock inte på så stort humör när det gäller att plugga, så jag hade hellre föredragit o göra något annat. Vet dock inte vad, men det löser sig nog.

Sitter också o kollar upp lite mer när det gäller utbildning och att bo i Blekinge. Henrik fick inte jobbet på Massive i Malmö som han hade sökt, inte ens en intervju, vilket är lite sketet tycker jag. Han har än så länge inte hört något från de i Skottland, men man hoppas ju på en intervju åtminstone. Tills vidare är vi mer eller mindre 99% inställda på att flytta till Ronneby, och det känns helt ok. Frågan är bara vart i Ronneby man hamnar i så fall. Har också satt upp oss på en lägenhet i Karlskrona, på galgamarken, precis vid högskolan, men långt ifrån säkert att vi får den lägenheten. Karlskrona hade varit bra o bo på också, men där är det tydligen stor brist på affärer, som maxi och vanliga små icabutiker. Såg inte en endaste ica supermarket när vi var där… knappt ens någon liten jourbutik… finns tydligen bara coop forum ute i Lyckeby, men då får man åka buss dit…Sen är hyrorna i Karlskrona svindyra jämföres med Ronneby.

På hjorthöjden, en liten bit från stan är det mest troligt att vi lär hamna – i alla fall först, och om det blir akut på att bara hitta lägenhet. Det är Ronnebys ghetto har man fått veta av diverse bloggar och annan information. Mycket konstigt folk bor det där ute tydligen, och det är papperstunna väggar verkar det som. Inte roligt. Man vill ju känna sig säker när man kommer hem sent en kväll, så man slipper bli rånad o sånt. I övrigt tror jag det kan funka ändå. Det  blir jobbigt att alltid ta bussen, men hellre det… hyrorna är tydligen skitbilliga där ute med, så det är ju schysst… bo t ex i en stor tvåa på 65 kvm, o ändå ha råd med både busskort o lite annat låter rätt bra. Hoppas det är stora kök med.

Oavsett vilket vet jag vad jag värderar, och är lägenheten i relativt schysst standard, och har möjlighet till snabbt bredband, och inte allt för fula tapeter så är jag nog rätt nöjd. Både jag och henrik är ju mest innepersoner, och vi kan nöja oss med väldigt lite, som just bredband och nära till affärer i alla fall. I ronneby finns ju både Ica Maxi, Willy’s och Lidl inom ett par 100 meters mellanrum vardera, så det blir lätt att hitta billig mat etc.

Jaja, det löser sig.