Här ska skrivas!

Yep, finns mycket jag ska nämna nu. Gör en lista först, o sen skriver jag mer eftersom.

  • Världens sämsta kattsand heter MaxiSorb
  • Packar o städar inför flytt
  • Picasa verkar trögt?
  • lchf verkar vara nån mirakelkur…eller?

Ja, då börjar vi med kattsanden. Vi har för det första köpt en ny kattlåda, men det har strulat med leveransen. Vi har skaffat en sån Peewee låda, och jag hoppas det kommer funka, så man slipper allt grus i badrummet, och att det inte luktar så mycket skit också. Tills att vi har fått hem den här lådan, så köpte vi för nån vecka sen en annan sand som vi aldrig använt innan, och tro mig, den här sanden är skit! usch o fy! Nisse brukar tyvärr få för sig att sätta sig nån annanstans o kissa o bajsa om lådan är äckligt full, men med den här sanden så gör han det trots att det inte är speciellt fullt i lådan. Tro mig, jag kan förstår han fullständigt. Kisset sugs upp, o det bildas klumpar. Dock inte några vanliga klumpar, utan några äckliga, sega gummiaktiga klumpar som är skitsvåra att få upp. Det luktat riktig äcklig skunk av lådan, och sanden fastnar i katternas tassar. Det är en riktig dålig sand! Visst, den är bra för miljön o lätt att bära hem, men nepp. Vill du vara smart o ha en bättre sand, rekommenderar jag i så fall SP2000. Den är bra, men det är viktigt att tömma lådan dagligen, annars luktar det rätt illa därifrån med. Å så går vi vidare till nästa grej, vilket är packning o städning inför flytten. Vi har börjat rensa köket på skit o packat ner alla tallrikar o glas som vi inte kommer använda innan flytten. Har också sorterat saker som vi inte ska ha kvar. Onödigt att ta med sig grejer som bara stå i skåp o samlar damm. Tredje ämnet är Picasa. Ja det funkar fortfarande alldeles utmärkt, men har lagt märke till två saker som är lite smått konstiga. Det första är nått med fotografierna. Verkar vara lite pixelerat eller vad man ska kalla det för på nedre delen av de bilder jag tar när det är lite mörkare. Det är lite störigt. Sen verkar Picasa vara lite trögt för tillfället när jag tar bilder. Jaja, det är säkert bara nått tillfälligt. Å så fjärde o sista ämnet. Det diskuteras mycket om en diet som heter lchf. Jag är helt såld på metoden, men är inte så glad i brist på goda frukostar. Man vill ju variera sig. Jag kan inte äta fil o ägg varenda dag, då tröttnar jag. Jag är också lite smått orolig för eventuella biverkningar på lång sikt. Atkins t ex, är inte långt borta från lchf, och den metoden har visat sig vara livsfarlig. Skillnaden är att Atkins är lchp (low carb, high protein) och lchf = low carb high fat. Satt o läste blogginlägg på en site som heter Talande bevis. Väldigt intressant hur många människor som mår bättre av att äta den här kosten. Jag är 100% övertygad om att jag också skulle må bättre av att äta lågkolhydratkost, men det lär bli svårt att släppa både potatis o pasta. Det kommer jag nog inte riktigt att göra. Folk skulle nog tro att man är knäpp då, speciellt mina släktingar. Det finns många med fibromyalgi som mår bättre av lchf. Hoppas jag kan köra med det argumentet då. Jag har lagt märke till förändringar, snabba sådana, speciellt när det gäller magen. Svullnaden försvinner typ direkt av att äta mer fett, och min IBS blir bättre med. Värken av FM, minskas rejält också, och när jag då varit fuskig (vilket jag varit över helgen här) så är det ren katastrof! Igår var jag helt sänkt, pga. att man ätit massa kolhydrater igen. Ska också påpeka att när jag talar om lchf, och minska ner på kolhydrater så pratar jag ENBART om de dåliga kolhydraterna som finns i pasta, ris, potatis o vitt bröd. Det finns bra kolhydrater med, som kommer från grönsaker bl. a. Men jag pratar alltid om de dåliga, snabba kolhydraterna. Så, då har jag nog nämnt allt. Tack o hej – leverpastej!