Idag. Och för resten av mitt liv. Eller nått sånt…

Ja, och jag undrar hur det ska gå. Det finns så många tankar jag har numera, så jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det handlar iofs om vanor. Det man ska göra varje dag, för att få livet att bli enklare. Eller bara bättre. Det beror på hur man ser det. Jag är inget fan av vanor, även om jag vill bli bättre på det. Det kan se ut såhär:

  • På måndag ska jag börja träna, o ska gå 1 mil om dagen!
  • Jag ska äta nyttig mat – bönor ‘a la Anna Skipper style!
  • Jag ska spara undan 10 000 kr i månaden till husköp!
  • Jag ska bli konstnär och måla 4 timmar om dagen!

Ja, alla de där punkterna har jag faktiskt försökt utöva i mitt liv. Alla har gått riktigt käpprätt åt skogen. Varför? Ja rätt logiskt. Man var helt enkelt helt komplett galen och alldeles för influerad av både det ena och det andra. Det var svårt att titta smått på det lilla man hade igår, ocn istället tittade jag mer eller mindre 5 år framåt, och ville ha den verkligheten i mitt vardagsrum typ redan i förra veckan. ”Men världen fungerar ju inte så, Maria lilla…” var det ju nån som nyligen skrev till mig på Facebook. Ja nu handlade det ju heller inte om mina knäppa punkter ovanför, utan om nått annat skit jag fortfarande inte förstått mig på. Jaja. Vi återgår till ämnet – vanor.

Numera är jag lite bättre lämpad för verkligheten och nu ska jag försöka få in bättre vanor – som faktiskt, kanske, möjligen etc kommer att fungera. Se nedan på lite mer normala exempel:

  • Jag ska cykla när jag ska nånstans, och förhoppningsvis röra på mig ca 20 – 40 min om dagen, om min kropp orkar med det.
  • Jag ska försöka undvika dålig mat, som snabba kolhydrater och följa LCHF så gott jag kan samt GI för att få allmänt bättre hälsa. Att nå målvikt med ett BMI på typ 19 är en annan skum bonus, ingen behöver veta.
  • Jag ska hålla bättre koll på ekonomin, och inte ta saker på avbetalning, samt undvika dyra abonnemang och bindningstider samt spara undan så mycket jag kan utan att behöva snåla på resten.
  • Jag nöjer mig med att hålla på med min hemsida, snygga till mig ibland o ta foton med webcamen samt blogga.
  • Jag ska diska undan efter att jag har lagat mat, eller ätit. Dels för att katterna inte ska få för sig att äta upp mina matrester, och dels för att man mår bättre av ett rent hem och slippa stå o diska i 3 timmar för att få rent o snyggt hemma.
  • Jag ska vika tvätten, lägga den på rätt ställe direkt samt försöka tvätta nån gång i veckan.

Ja, det är mer normala saker som pågår i mitt huvud. Det gäller bara att få bort den här tanken som snurrar ”det här ska jag göra varje dag i resten av mitt liv”. Av nån skum anledning är det typ den tanken som gör att jag blir sämre o sämre på att hålla mina vanor. Dock i nya lägenheten som är så jävla schysst planerad etc, så lär det bli lätt att vänja sig vid ett liv utan diskmaskin etc.

Missförstå mig rätt bara. Jag vill att de här vanorna ska fungera, under varje dag för resten av livet. Nått tips på hur man faktiskt lyckas?