What shall we do about Nisse?

Ja det är frågan… Sen vi flyttade har Nisse, min ena katt gått o blivit rent utsagt skitjobbig. Tror inte han trivs bra alls i den här lägenheten. Han protesterar över nått hela tiden… Han är en jäkla skitjobbig unge, om inte värre. Det värsta han gör är att han pissar o skiter lite här o där. Tror det har med att han fullkomligt hatar Peewee lådan. Den måste vara 100% ren från bajs etc för att han tveksamt sätter sig där o gör sina behov. Skitjobbigt, med andra ord.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, men jag har bestämt mig över en sak, och det är att han får en chans till. Bajsar han eller kissar nån annanstans förutom i lådan så ska vi sälja han, eller ge bort han till nån på en gård. Han klarar inte av att vara innekatt verkar det som. I alla fall inte här. Det är så tråkigt. Vi har till o med börjat ha katterna i sovrummet om nätterna, för annars hittar de på jävelskap när vi inte ser på. Det är jättejobbigt.

Maja däremot har blivit skitmysig sen vi flyttade hit. Hon är mycket mer gosig o kelen, och inte lika rädd. I natt låg hon på min arm jättelänge o sov en stund. Nu går hon omkring här o försöker säga något. Hon skriker, jamar o stryker sig mot precis allting. Hon brukar göra så när hon vill tala om något. Dock har hon både mat och vatten, så det måste gälla nått annat.

Orsakerna till varför Nisse kan hålla på är dessa:

  • Han protesterar mot något.
  • Lådan är inte tillräckligt ren.
  • Han har ångest över flytten.
  • Han har ångest över något annat som gäller lägenheten.

Han har varit jobbig även innan vi flyttade, men inte så jobbig som han är nu… Det är irriterande att veta att det oftast bara är en tidsfråga innan han skiter på en handduk eller tidning, bara för att man var en halv sekund för sen med att ta upp grejerna från golvet… Vem vet… han kanske sätter sig i sängen nästa gång… den är ju alltid mjuk o alltid bäddad.

Nä, nu ska jag äta frukost. bye bye