Rastlöshet & LCHF

Denna veckan har varit hemsk när det gäller att vara rastlös. Ändå går dagarna förbi i någon jävla raketfart. Jag hinner inte ens vakna förrän det är dags att gå och lägga sig igen. Hur kul är det? Har ingen koll, och sen är man ändå så pass nyfiken av sig. Vill veta vad som händer när det gäller skolan. Det börjar ordentligt på måndag. Ska bli underbart härligt att få diskutera ett nytt ämne med andra människor i grupp, och sedan sitta och jobba med det.

Sen har vi köpt en våg. Älsklingen och jag gör ju allt vi kan för att bli mer hälsosamma. Vi vet dock inte riktigt hur det går med det. Jag känner mig smalare, mycket smalare sen jag börjat äta LCHF ordentligt. Dock får jag fortfarande inte på mig mina jeans som är för små. Det måste försvinna minst 5 kg för det är jag säker på. Just nu väger jag fortfarande 60 kg. 62.7 med kläderna på igår. Det andra resultatet är utan kläder. Mitt hemliga mål är att helst komma ner till runt 50 kg. Visst, då blir jag pinnsmal, men huvudsaken är för mig att magen är platt och jag får plats i strl 36. Så som det alltid har varit, eller hur man nu ska förklara det.

Det är alltså runt 1½ storlek jag behöver gå ner. Storlek 38 får jag knappt på mig heller.  Viktigast är att jag får en plattare mage. Det är så grymt fult när man har en liten ”putmage” och har tighta kläder på sig, och magen putar ut… det är rätt smärtsamt också. Just därför jag typ jämt går omkring i shorts och t shirt numera, eller lite mer baggy stil. Gör inte lika ont i magen då.

Dock sen jag började med LCHF så har magen blivit synligt mindre, men vikten är fan densamma. Den putar inte lika mycket, men det är nog ett par cm till som ska bort från den.

Sen får jag lite panik också när det gäller motionen etc. Jag vet om att jag knappt klarar av att röra på mig. Det är för jävla jobbigt! Kroppen klagar väldigt mycket med, och jag är inte gjord för att röra på mig så mycket. Jag cyklar kanske 10 – 15 min en vanlig dag när jag ska till skolan, och går kanske 20 min. Behöver jag inte handla eller nått annat sitter jag medvetet hemma och rör mig inte mycket alls.

Enligt en sida jag är med på, förbränner jag i snitt 300 kalorier per dag, jämföres med vad jag får i mig. Allt tyder på att jag kommer lägga på mig.

Vi får se vad som händer. Alla går inte ner i vikt av LCHF heller, men jag hoppas fan att det blir så. Att gå tillbaka till ”vanlig” kost med massa pasta och potatis vill jag inte! Då sitter man ju på dass större delen av dagen och torkar röven med minst 2 dassrullar om dagen. Ja det där var mycket överdrivet, men det är så verkligheten känns om jag skulle återgå till att äta massa dåliga kolhydrater.

Om älsklingen går ner verkar tveksamt. Men huvudsaken är att man försöker.