Steg 6 i PBL

Yep, nu startar högskolan på riktigt, men än så länge vet jag inte hur det går. Jag har suttit ett par timmar och letat lite, bland annat inne på uppsatser.se hemsidan och funnit några intressanta artiklar som är vetenskapligt grundade. Hey, det är ju högskoleuppsatser som finns med där, de måste ju vara vetenskapligt grundade.

Hade mötet igår med gruppen, och det gick bra. Vi kom fram till två st. frågor som jag finner väldigt intressanta.

  1. Hur påverkas individen när den personliga kontakten inom vården tas bort?
  2. Är syster Gudrun det bästa sättet att förmedla vårdrelaterad
    information på ett pedagigiskt sätt, så att individen känner sig mentalt trygg?

Vi satt i ca 2 timmar o diskuterade allt detta. Vi höll också på att prata mycket om säkerhet i största allmänhet, som hackers som snor ens personliga information, bara för att de har kunskapen för det och ”inget bättre för sig”.

Dock tycker jag att det känns mycket svårt att skriva ner allt detta, utan att göra det till en uppsats. Jag är så van vid det, och tycker det är skitkul att göra uppsatser, så därför känns det lite konstigt nu att bara samla ihop information utan att skriva ”värsta” novellen. (ursäkta 08-slanget, eller nått).

Sen har det varit svårt att få tag på de andra i gruppen. Jag har tjatat lite smått om att jag vill att alla ska samlas på typ msn eller skype så man kan lätt ställa frågor om någon undrar något. Det är bara 3 i gruppen jag har på msn, och vi är 8. Jag undrar vart de andra håller hus.

Sen så skulle vi också skriva inne på It’s learning och skriva utvärdering där. Än så länge är det bara jag och Ulrika som gjort det. Den andra gruppen har varit mycket mer aktiva i It’s learning, och det är bra. 5+ till dem =)

Yep. Nu är skolsnacket färdigt för idag. I ett annat inlägg snackas det om annat. Precis så som det ska vara. Eller hur?