Delkurs 3, en ny start?

Yep, nått sånt kan man nog säga i alla fall… Kurs 3 på första terminen har nu startat, och än så länge är det riktigt skoj. Skillnaden jämföres med förra delkursen är upplägget, antalet fler föreläsningar samt att uppgifterna är mer intressanta.

Idag hade vi en riktigt rolig föreläsning om kommunikation ur psykologiska perspektiv. Erik är verkligen riktigt rolig att lyssna på. Jag ser upp till honom, och hoppas att jag själv när jag är klar med mina studier kommar vara minst lika intressant som honom. Jag är övertygad om att man lär sig mer, om läraren är som Erik.

Har inte så många andra tankar om kursen. Jag ska göra en illustration tills på måndag som ska handla om funktionshinder och språk, något jag vill forska vidare i. Jag har alltid tyckt det varit fascinerande att människor kommunicerar på ett speciellt sätt om man har någon typ av diagnos, som om man var dum i huvudet eller något sådant. Jag vill veta varför folk gör så, och om det verkligen är befogat aka nödvändigt att man använder sig av enklare formuleringar bara för att man är bland personer som har diagnoser av olika slag.

Hur vad o varför… ja det kommer senare.