Fastnat i tentaskrivandet & andra tankar

Yep, tråkigt men sant. Sånt som brukar hända. Till slut löser det sig alltid, vare sig man vill eller inte. Frågan är bara vad lösningen är till denna tentan.

Jag har valt att utgå från det sämsta dokumentet som skrivits om mig i hela min historia. Det är ett dokument som är skrivet av arbetsförmedlingen efter min senaste praktik jag hade på Regis i Kristianstad mellan september 2008 – januari 2009. Det dokumentet säger att jag är aldrig kan få jobb och att jag inte är arbetsför och att det är basically mitt fel. Det är fel på min personlighet och hur jag uppskattar min egen förmåga till att arbeta. But, hello? Har de någonsin tänkt på att det finns logiska förklaringar bakom mina anledningar att inte kunna arbeta som vem som helst, och att jag inte accepterar vad som helst heller till arbetsplats?!

Nu tänker jag inte låta aggressiv eller så, men de logiska förklaringarna bakom det hela har inte respekterats för fem öre, och jag finner det idiotiskt av arbetsförmedlingen att kasta ut mig på ett sådant sätt bara p.g.a. att jag lider av sjukdomar som innebär att jag måste ha anpassad anställning för att det skall fungera. Att sedan strunta i min personlighet när jag bara vill väl och ta det som ett hot istället för något bra är ju helt fullkomligt idiotiskt.

Nu är det över ett år sen jag slutade min praktik på regis, och det är oerhört skönt att vara borta från stället. Den erfarenheten hade jag gärna velat vara utan, men å andra sidan var det den erfarenheten som fick mig att börja studera till mitt slutbetyg och sedan söka in till högskolan och utbilda mig.

Har man aspergers syndrom så kan saker och ting se annorlunda ut på hur man arbetar. I mitt fall så har de enbart fokuserat på att jag har den där sjuka jävla diagnosen som inte har något med mig själv att göra längre. Jag har inga symptom på A.S. längre.

  • Jag kan läsa av folks signaler.
  • Jag vet när jag ska hålla tyst och respektera andra
  • Jag har inga problem med språk, snarare tvärtom – jag har talang för språk, varför talar jag annars skånska på heltid, trots att man är från Stockholm???
  • Mina motoriska funktioner har hela livet berott på att jag har fibromyalgi, en muskelsjukdom som gör att man är extra känslig för smärta och man får ont av diverse saker. Alla är olika, men stå, sitta fel och röra på mig är det värsta jag kan råka ut för rent fysiskt. Varför tror alla att det har med Asperger att göra? Dumheter!!!
  • Även de med Fibro, kan ha problem med stress, älta problem och annan psykisk påfrestning, varför är det då A.S. som är ”huvud-diagnosen”?

Jaja, skit samma. Jag vill inte bli bedömd efter den bokstavsdiagnosen längre. Den är inte längre aktuell. Enligt mig är det påhitt, och jag önskar bli friskförklarad från denna skitsjukdom som bara orssakat 8 år av arbetslöshet och 3 år av helt totalt onödig tid på gymnasiet, när jag kunde kommit in på högskolan för 8 år sen av att ha gått annat vanligt bättre gymnasieprogam…

Ja nu kom jag in på andra grejer som jag slutat tänka på. Skit i det.