Google-chefens bästa råd: "Byt identitet" – Internet & teknik – E24

Google-chefens bästa råd: ”Byt identitet” – Internet & teknik – E24.

Är inte det där ett rätt så dåligt tips egentligen? Artikeln handlar om vad man gör på internet, och genom facebook och andra sociala nätverk så lägger folk ut alldeles för mycket personlig fakta om sig själva som kan komma att spöka för en i all evighet.

Tipset som google chefen ger är att man ska byta identitet om det blir för mycket för en. Hade det inte bara varit enklare att tänka efter före?

Man behöver inte använda facebook, twitter eller sin blogg för att dela med sig av minsta lilla grej man gör med sitt liv. Jag läste igår om facebooks senaste tjänst, places som innebär att man kan tala om med hjälp utav gps i mobilen exakt var man är, vilket kan vara dåligt om man har en svartsjuk partner. Men hallå? Är det verkligen nödvändigt att dela med sig utav allt det där?

”fredag den 13:e augusti, klockan 12.33

Hej alla, nu sitter jag på hotell royal i stockholm på drottninggatan o skiter på deras toalett!”

Är det där verkligen något folk vill veta? nån måtta får det väl ändå vara.

Ok, jag ska vara helt ärlig. Jag bloggar ju också och tidigare har man delat med sig av mycket privata saker, men jag har haft tur. Än så länge är det inget konstigt som har hänt mig, förutom faktumet att jag blivit ”varnad” för att skriva om mitt förflutna av vissa. Något som jag finner helt sjukt, då mitt liv är mitt liv och inte någon annans! Jag kan inte råför att jag har träffat vissa personer i mina dagar som gjort livet surt för en till och från. Det bara blev så, säkerligen är det fler som genomgått samma sak. Det konstiga är att jag blir hotad av att ens nämna saker som har hänt mig, trots att jag inte ens har nämnt namn. Det har hänt att jag bara nämnt en period i mitt liv, ett visst år kanske och en plats och något som hände där. Ett par dagar senare har man fått sig en ilsken kommentar och hot om polis o allt möjligt skit, eller ett hotfullt telefonsamtal om att jag ska sluta skriva om denne person, trots att personen inte ens har blivit nämnd i huvudtaget.

Då tycker jag att något är fel. Jag har visserligen raderat alla dessa inlägg som jag har skrivit om mitt förflutna, samt behållit dem som inte gett någon vidare respons, och oftast väljer jag faktiskt att skriva om saker som händer mig nu, och inte för 5 år sedan.

Det är ju ändå upp till en själv vad man väljer att dela med sig. Så länge innehållet är intressant så kan det ju vara lärorikt. Men jag måste faktiskt erkänna att vissa saker är lite väl överflödiga. Har börjat inse det senaste dagarna, och ett trevligt samtal via msn igår med en underbar människa hjälpte mig ytterligare att se det också. Tack för det, strumpgeten =)