Ironiskt lärande.

Det ska bli oerhört trevligt att läsa pedagogik till hösten. Jag vet inte alls hur de olika kurserna är uppbyggda och vad man har möjlighet att utforska men jag har ett par idéer på vad jag vill ha ut av de tre kurserna. Främst hoppas jag på att i en av kurserna undersöka tekniska och andra hjälpmedel som ökar inlärning för funktionshindrade samt andra med inlärningssvårigheter. En annan grej jag vill undersöka vidare är motivation på pedagogiskt sätt. Jag fick reda på i våras av min psykologi lärare Erik att motivation ingår inte riktigt i pedagogik, men jag vill i alla fall undersöka den pedagogiska motsvarigheten till motivation. Jag har nån idé till men den gömmer sig titt som tätt.

Nu kanske detta var lite korkat att skriva, för risken är stor att jag lär skriva en hel del om mina ämnen under hösten, eftersom det finns krav på att man ska blogga om vad man lär sig och vilka idéer man har m.m. Dock måste jag erkänna att jag måste dela med mig av mina åsikter och känslor gällande lärande redan nu.

Just nu sitter jag med min sista uppgift till en sommarkurs jag har läst i år. Multimedia över nätverk heter den. Världens tråkigaste och mest enformiga kurs man kan gå! Man kan få godkänt på den här kursen av att skriva rakt av all information i boken som man hittar. Skulle jag göra det i nån kurs jag har i mitt program skulle jag åka dit för plagiering, men i denna kursen verkar det motiveras. Jag har i alla fall inte fått någon utskällning över att jag skrivit saker direkt från boken. Enda gångerna jag fått komplettera är då jag skrivit för lite till svar. För min del är det skrattretande!

Till råga på det, så fick man ett tiotal utskick på utvärderingen på kursen, när den knappt ens hade börjat. En del av frågorna i den enkäten var om man tycker man utvecklat sin förmåga till att analysera saker och nått mer som har med just lärande och problemlösning att göra. Jag höll på att skratta ihjäl mig!

Hur är det möjligt att man ska kunna bli mer analytisk, lösa problem bättre m.m. när det enda kursen består utav är en skitdålig bok där man ska svara på frågor och kan skriva svaren rakt av från boken, utan att läraren säger ett skit? Hur kan det ens vara möjligt?

Det enda jag har blivit bättre på är insikt över mig själv. Jag har lovat mig själv till nästa sommar om jag pluggar då, att aldrig välja sån usel sommarkurs igen! Det kallar jag analytisk förmåga, eller vad då? 😛 lova sig själv att aldrig göra om nått så dåligt…

Det här inlägget fick mig faktiskt på bättre humör. Är inte på direkt trevligt humör idag. Jaja, det går över om ett par dagar. Hoppas jag…