Så mycket har paret Reinfeldt sänkt sin skatt | Politik | Debattämnen | Debatt | Aftonbladet

Så mycket har paret Reinfeldt sänkt sin skatt | Politik | Debattämnen | Debatt | Aftonbladet.

Ja, dags att nämna lite politik eftersom det är valår iår. Jag har sett fram emot det här valåret sen effekterna av moderaternas politik satte sina spår i Sverige.

Jag ska själv erkänna att jag röstade blått, men inte på moderaterna. Jag röstade på folkpartiet, för de hade mest fokus på frågor som jag då tyckte var intressanta. Idag har det ändrat sig, och jobbfrågan är nu den viktigaste.

Personligen har jag nog varit röd, socialdemokrat eller till och med miljöpartist sen jag var 18 år och fick gå och rösta, och jag tycker att de röda har bäst logik när det gäller säkerhet och trygghet. Det enda som gjort mig oerhört missnöjd är jobben från sossarna. Nu efter att moderaterna klantat till det och orsakat hundratusentals svenskar tuffa situation efter finanskrisen med höjda a-kassa avgift, sänkt a-kassa och ersättning för de arbetslösa m.m. så är jag bara glad för att jag inte har haft heltidsjobb under den här tiden och förlorat det.

Min ekonomi har förbättrats de senaste åren. Eller snarare det senaste året. Tidigare har det varit total katastrof, men det har inget med politik att göra. Det har med dumheter jag själv har gjort, handlat för mycket på kredit m.m. som gjort det. Politiken som de blåa kör med lär mest troligt se till att jag lär få gå tillbaka på sjukpension eller leva på Henrik om jag inte får jobb efter att studierna är över, eftersom moderaterna tagit bort möjligheten till a-kassa för studenter.

Skattesänkningar i all ära, men jag betalar hellre hög skatt och vet om att jag får något för pengarna, än bara mer pengar över i plånboken.

Ett s.k. ”drömscenario” för mig hade varit om alla i samhället betalar typ 50% skatt på en gång, men sen är exakt allt annat som skattepengarna annars går till helt gratis. Tänk dig, om all lokaltrafik inte hade kostat en enda spänn? Bara kliva på bussen och åka? Det hade varit riktigt bra tror jag… skatterna idag ligger så dolt ändå. Vi betalar världens högsta skatter, och visst har vi det bra? Vi är trygga, vi behöver inte bli bankrutta om vi skulle bryta benet och måste uppsöka sjukhus, och vi har allemansrätten. Jaja, nu kanske man flög lite utanför ämnet politik, men igår pratade jag med en tjej från USA, som berättade alla fördelar vi har i det här landet. Det fick en att tänka.

Jag undrar dock bara om Mona Sahlin hade kunnat bli en bra statsminister. Huvudsaken oavsett vem som vinner är att Sverige fortsätter att vara ett tryggt land, där alla har det bra. Hellre Mona på tronen, anser jag och vi kan återgå till tryggheten, än en rik snobb som bara tänker på sig själv och andra som är fattiga och sjuka blir bara fattigare och sjukare.

Skatterna finansierar jobben. Dock måste det ändå kunna finnas något mellanting som gör att folk får jobb, och skattenivån är rimlig. Frågan är vad som behövs göras, och vem som fixar Sverige bäst?

Nä, själv lär jag rösta på sossarna i år. Jag stödjer inte Mona, men jag stödjer ett bättre Sverige.