Termin 3 är här!

Känns underbart att äntligen få börja plugga igen. Mycket förändringar blir det till denna termin med, jämföres med hela förra året. Första delkursen kommer ha sjukt mycket jobb, men det känns bara bra egentligen. Jag behöver verkligen ha något att göra, som dessutom kan innebära att jag finner nya perspektiv och fortsätter utvecklas m.m.

Det som dock är mindre bra, är förändringarna i basgrupperna. Vi är inte längre de vanliga basgrupperna vi valde själva att vara i, under delkurs 3 på termin 1, vilket känns väldigt surt. Inte för att det är något att störa sig på, men grupparbete säger väldigt mycket om den totala prestationen, och det finns rejäla skillnader på hur vissa typer av människor samarbetar med varandra. Även om det är bra att ”växla grupper” för att känna på hur det är att arbeta med andra människor så har hela känslan med att plugga på högskola försämrats en hel del, men dock inte tillräckligt än så länge för att man ska bli alldeles för missnöjd. Man får se vad som händer helt enkelt. Jag oroar mig mer för andra, än vilka jag själv kommer att arbeta med, men jag hoppas på att det kommer gå bra ändå.

Jag hade ju halvt planerat att öva lite mer på mina ledaregenskaper och i min ”gamla” grupp så föll det rätt automatiskt. Nu, misstänker jag att de där planerna kommer hamna långt åt sidan och jag får vänja mig vid återigen att bara vara deltagare. Förhoppningsvis blir det nog bra ändå, men jag vågar inte säga något än om det hela. Jag är bara lite nervös…

Det som är bra med denna kursen är annat som ska göras. Det ska skrivas 3 individuella rapporter eller tentamen egentligen som vardera ska vara på ca 6 sidor. Förutom basgruppmöten som innehåller PBL, så ska även ett samverkansprojekt göras tillsammans med max 3 deltagare, men man får inte göra det ensam. Det ska också bloggas minst en gång per vecka. Som tur var är det sista inget problem för mig. Jag bloggar ju så mycket ändå. Problemet är väl när folk ska läsa det hela, att det kanske inte hittar rätt inlägg, men jaja… det får lösa sig ändå.

En utav dessa tre individuella rapporterna ska handla om min pedagogiska grundsyn, vilket känns oerhört spännande. Jag tycker om att analysera mig själv, då jag har bestämt mig ett antal ggr att jag ska kunna bli bättre på att analysera mig själv, för att lättare utvecklas åt rätt håll.

Jaja, det löser sig nog. Ska bli väldigt skönt att vara upptagen ett par veckor nu. Det behövs verkligen!