Röstar man på politiken, eller på politikern?

Rekordraset | Valet 2010 | Nyheter | Aftonbladet.

Enligt den här artikeln i aftonbladet idag så står det att socialdemokraterna har rekordlågt stöd hos väljarna. Ca 27% och det kan tyckas vara lågt. Vad jag vet fick Göran Persson 40% i förra valet, men trots det så blev det en blå regering som satte sverige i gungning, och jag gillar inte resultatet av hur Sverige ser ut idag.

Som jag har nämnt tidigare så har jag bara ett krav för att jag ska stanna som socialdemokrat, och det är att det funkar med jobbfrågan. Jag anser nu att sossarna har gjort rätt för sig och ansträngt sig på rätt sätt för att fler ska komma i arbete, samtidigt som de sjuka och fattiga samt arbetslösa inte behöver känna sig otrygga och utslängda ur systemet.

Jag kan förstå människor som väljer att inte rösta på sossarna p.g.a. Mona Sahlin, men tänk efter litegrann. Om Mona vinner, får vi vår första kvinnliga statsminister – det är ju bra för jämlikheten, eller hur? men om man tar och tänker lite längre. Vad står sossarnas politik för idag, jämföres med tidigare? Är det inte välfärd och trygghet – precis som alltid? Jo, mycket möjligt, bara att nu har de förändrat sig litegrann och kanske blivit lite mer modernare. De har börjat diskutera hbt frågor, vilket är faktiskt väldigt viktigt ur min synpunkt, men även för alla homosexuella m. fl. som vill ha bättre rättigheter m.m.

Ok, det här inlägget är inte tänkt att handla om hbt frågor, men ändå. Sossarna har moderniserat sig! Det tycker jag är skitbra. Personligen ska det inte handla om Mona Sahlin att hon är en dålig politiker. Det handlar väl ändå om politiken, och sakfrågorna? Få saker gjorda? återställa Sverige till den trygghet vi är vana vid?

Spela roll vad hon har gjort för skit tidigare, alla minns vi väl toblerone affären eller hur det nu var. Visst, det hade säkerligen känts bättre om Mona inte varit förstahandsval till att bli sveriges statsminister, men i slutändan handlar det ändå om sakfrågorna och ställa saker och ting till rätta. Sossarna har troligtvis lärt sig sin läxa sen förra valet. Man kan inte sätta alla potentiellt sjuka på bidrag för resten av deras liv och låsa fast alla fasta anställda vid sina jobb och tro att allt fungerar bra då. Sossarnas politik har moderniserats, de har gjort ett slags mellanting tror jag för att Sverige ska bli en förebild för andra länder. Skit i höga skatter! tänk på vad de höga skatterna kan ge dig istället. Vi vill väl inte att Sverige ska förvandlas till ett mini-usa, eller?

Jaja, jag får sluta tjata om politik för tillfället. Imorgon är en annan dag.