Föreläsning om mentorsskap

Det har jag varit på idag, och det var oerhört intressant. Personen som höll i föreläsningen är en student som gått samma program som mig, bara på distans. Hon gick ut i våras, men håller på fortfarande med sin C uppsats. Alla lärare som är ansvariga för pedagogik var med också, för att distansarna skulle kunna vara med. Det strulade en hel del med tekniken, men det blir lätt så. Det löste sig till sist, och i det hela var det en väldigt interaktiv föreläsning.

Dock oroar man sig lite för att man råkade ta alldeles för mycket plats under föreläsningen. Jag pratade en hel del, men man kände sig utvald av föreläsaren, så det skedde rent naturligt. Jag tycker själv att uppgifter med mentorskap är roligt, och det är ju något jag vill basera min utbildning på. Jag vill öva på att vara mentor, coach och ledare och ingår mentorsskap i utbildningen är det lika bra o köra på.

Det var kul att distansarna hängde med, och jag fick höra en av distansarnas röst för första gången. Det var jättekul! Man har ju ändå en hel del kontakt med de på distans över facebook m.m. så det var kul att få ytterligare en inblick i vilka distansarna är.

PBL för denna veckan känns rätt skoj det med. En relativt lätt fråga blir det denna gången, och det är skönt. Ämnet är väldigt mycket relaterat till mina andra fritidsintressen, nämligen web design. Ska ta o sätta mig och leta upp vad jag kan finna för intressant information. Förmodligen lär man kolla efter typografiska regler, samt hur det är relevant med pedagogik. Jag funderar på att analysera två hemsidor också, men jag vet inte om det är lönt… Det är bra för exempel, men det ena exemplet av hemsida som jag rekommenderat för gruppen kan sluta i katastrof om jag ens nämner den här… tror inte jag orkar eller vågar göra en analys över den hemsidan, då det kan leda till så mycket skitsnack m.m. Föredrar livet så lugnt som det varit senaste tiden, då all drama försvann.

Yep. Det var nog det. Övriga nyheter bloggas det om senare, om det finns fler nyheter d.v.s. 😛