Störningsmoment.

Alla människor upplever från gång till gång en massa störningsmoment, och denna veckan har varit full av dem för min del. Något som jag själv finner vara så extremt skitjobbigt, men vad ska man göra egentligen? Det enda man kan göra är att försöka överleva dem och gå vidare. Ibland är det svårare. Jag gör en lista för att lättare beskriva störningsmomenten som pågår i mitt liv för tillfället:

  • Att jag har svårt att fokusera mig på pluggandet, och fastnar alldeles för lätt i småsaker.
  • Valet 2010, och att skit-alliansen har ytterligare 4 år på sig att sabba Sverige ännu mer.
  • En till grej med valet – SD’s intåg i riksdagen.
  • Att jag bor på Marieberg, i Karlskrona och allt jävla fucking oväsen som sker här ständigt!
  • Lite småsaker med bloggen, ifall jag ska utöka vissa delar, och i sådana fall hur.

Det, plus lite till är störningsmoment som komplett fuckar upp min vardag för tillfället. Vi kan dela in förklaringarna i rubriker, så blir det lite lättare + att jag sällan utnyttjar rubriker när jag bloggar.

Pluggandet

Ja, jag har ju nämnt titt som tätt senaste veckorna om vad jag sysslar med när det gäller skolan. PBL, pedagogisk grundsyn och ett samverkansprojekt är det som görs för tillfället och det går trögt. Nästan så man börjar bli orolig, men jag gör så gott jag kan. Dock har jag upptäckt att bloggande om mina tankar hjälper mig att komma framåt lättare, dock fungerade det inte igår. Försökte skriva typ 3 blogginlägg igår som bara gällde skolan och mina tankar om uppgifterna jag ska göra, men inget av dem blev publicerade. Jag skrev ett par stycken, men sen åkte det i papperskorgen. Det kändes helt enkelt inte rätt. Det svåra med pluggandet är att referera till böckerna, och hitta nån psykolog, filosof eller annan dåre som bekräftar det jag tycker, och även om det är fullt möjligt så orkar jag inte sitta och leta. Det har tyvärr lett till att pluggandet blir svårare och svårare. När man sen ska pallra iväg sig till skolan och (enligt mig) slösa ett par timmar som kunde gått åt till min pedagogiska grundsyn, så ska man alltså göra massa annat som är obligatoriskt för kursen. Det gör mig stressad, och det tycker jag inte om.

Valet 2010 – SD och skit-alliansen

Ja, tyvärr har man hängt upp sig lite på valet, vilket man säkerligen inte är ensam om. Jag är så grymt besviken på valets resultat, och jag är så orolig inför sveriges framtid som ett tryggt och säkert land för alla. Sen börjar man tänka på SD. Det har skrivits en hel del, och även jag själv nämnde en hel del åsikter i måndags om hur chockad man är över att de faktiskt blev inröstade i riksdagen. Dock vill ju de två blocken göra allt för att hålla SD utanför riksdagen, men man börjar undra om det verkligen är rätt. En del människor har ju sagt att det är odemokratiskt att hålla ett inröstat parti i riksdagen ute p.g.a. att de faktiskt blivit valda av 5, 7 % av befolkningen. På de viset kan jag hålla med, men man undrar vart de 5, 7 % av befolkningen hade sitt huvud och vilka anledningar de hade för att rösta på SD i huvudtaget. Jag kan också tycka att integrationspolitiken inte fungerar – för det gör den inte, och jag hade gärna sett att Sverige skulle ha samma integrationspolitik som Danmark, dock tror jag att det är försent att göra något. Jag tycker heller inte att vi ska slänga ut alla invandrare och flyktingar som bor i vårt land idag – det fungerar inte i längden heller. Dock borde det vara en självklarhet att man ska kunna språket i det land man bor i för att kunna integreras och få jobb m.m. Vet inte riktigt hur mycket mer jag vågar säga om detta, men jag måste erkänna att jag är kluven, och gillar inte situationen som blivit i årets val.

Marieberg, Karlskronas (bråk)sdel

Sen jag och Henrik flyttade hit, så har vi verkligen vantrivts med att bo i Karlskrona. Det enda positiva är valfrihet med storhandling, d.v.s. det är gångavstånd till stormarknader som city gross och Maxi. Allt annat är bara skit. Här sker det bråk, gräl, skrik var och varannan dag. Det bor galna kärringar som skriker på gården om nätterna och ungar som spelar fotboll trots stora skyltar om förbud. Marieberg är otryggt, dyrt och rent förjävligt ställe att bo på. Jag vill härifrån, och det snabbt! Dock finns ingen anledning att tro att nästa ställe är fritt från idioter, men jag har aldrig varit med om nått bråkigare ställe än Marieberg, Karlskrona. Frågan är bara när man får möjligheten att flytta, och helst lämna Blekinge på samma gång. Blekinge suger, men Marieberg suger fanimej värre!

Bloggen och mina idéer

Jag har lite planer på att skapa en informations site om Grand Danois, med foderdatabas, länkar till kennlar, utställningsresultat och massa annat gott som inte går att finna på ett bra sätt här i Sverige. 99% av alla hemsidor jag har gått in på som handlar om GD har informtationen blivit direkt kopierad ifrån sgdk’s hemsida, vilket innebär att det finns inte så mycket ny information att ta reda på. I USA och andra länder, har jag hittat massvis med hemsidor om rasen, där informationen är nyare, effektivare och mer tydlig i hur man hanterar rasen m.m. Jag tycker att det saknas i sverige, och jag vill bli den första som skapar den bästa informationssiten om GD i Sverige. Frågan är bara om det finns ett behov, men vi får se. Vill folk ha det, så lär jag fixa det senare i höst, då jag inte är lika upptagen med skolan. Vill folk inte ha det, så skiter jag i det.