åttaåttaåtta+moms

Kunde inte komma på nån bättre titel. Är lite dålig på det för tillfället, men skit i det. Gårdagen handlade om åtta timmar. Det var den tid jag och Henrik spenderade igår för att åka fram och tillbaka till Väla i Helsingborg för att köpa skor till hans mamma i födelsedagspresent. Det var en trevlig eftermiddag, men vi var bara på väla i typ en timme. Åtta timmars resa för en timmes shopping. Låter logiskt, va?

Det här är vad vi såg större delen av gårdagen...

Avskyr o bo i Karlskrona numera. Efter förra helgen så var mitt mått rågat totalt, och jag längtar som en idiot tills vi flyttat härifrån! Dock vet man aldrig var man kan hamna. Vi står i bostadskö lite överallt, men får vi våra drömmar uppfyllda hamnar vi lagom nära Malmö i alla fall. Vi vill bo i ett lugnt, tryggt område i en marklägenhet eller radhus som är lagom stort och har logisk planlösning. Är det bara nån km ifrån typ City gross eller Maxi så är vi ännu mer nöjda. Huvudsaken är bara att det är bättre än Marieberg, Karlskrona.

I övrigt känner jag mig hämmad, vilket är lite konstigt. Dels är jag hämmad i mina uppgifter jag har i skolan, då jag har jävligt svårt att hitta vetenskaplig fakta som backar upp mina åsikter om olika saker, vilket gör att det känns som om att jag inte är tillåten att tycka så. Jag vet att det är fel, men det känns så. En annan hämmande känsla gäller bloggen. Jag vill uttrycka mig ärligt i den här saken, men om jag gör det vet jag inte vad som händer. Jag tycker det är viktigt att vara tydlig, men inte övertydlig. Det komiska i detta var att jag först trodde jag varit övertydlig om viss information gällande min blogg. Jag tycker jag har tjatat o tjatat om vissa saker, men tydligen har jag inte varit tillräcklig tjatig, då vissa har missat information till tusen. Jag undrar bara vad jag ska känna, och om jag ska vara ärlig med mina känslor. Ett stort steg för min personliga utveckling är att sluta gömma mig bakom andra, och stå upp för något jag tycker är fel – oavsett konsekvens, egentligen.

Det är kul dock nu när jag skriver min pedagogiska grundsyn… jag har upptäckt en hel del om vad jag tycker o tänker om människor, samhället och annat. Väldigt trevligt. Förhoppningen är att man kan använda den nyfunna kunskapen i vardagslivet och hjälpa andra få bättre perspektiv på saker de kan ändra på.

Jaja, nu ska jag fortsätta installera massa skit på min nya dator, o sen leta reda på fakta om veckans PBL fråga. Googlisering av lärandet, systematisk kartläggning och fria val. Låter det intressant? Hoppas bara jag kan hitta nått i böckerna om det bara…