Första (helvetes) kursen är över… nu ska man bara överleva kurs nr.2…?

Ja det är nog ingen direkt hemlighet att man har kämpat som en blådåre i delkurs ett för termin tre. Trodde aldrig att det som skedde skulle hända mig under min tid på högskolan, men det var nog oundvikligt. Det jag syftar på är faktumet om mina ångestattacker som återkommit under kursen, vilket har bidragit till massa skit som jag helst inte vill tänka på. Ett mirakel hände, och det var att jag faktiskt lyckades lämna in alla uppgifter men jag räknar med komplettering på de två viktigaste uppgifterna – pedagogiska grundsynen och den individuella uppgiften för samverkansprojektet.

Gällande grundsynen tror jag starkt på att jag åker på att jag refererat fel och gällande samverkans-skiten så lär jag åka på hela jävla uppgiften, om den nu faktiskt inte blir godkänd. Skulle den bli det och jag slipper komplettering är det nästan så att man vill fira med champagne, trots att jag hatar det… man vill bara fira ifall det miraklet sker, men jag räknar inte med något. Jag vet i alla fall att jag har lärt mig begreppen och visat förståelse och uppnått kursmålen, men om det syns i uppgifterna är nog svårt att uttala sig om. Jag är inte alls nöjd med vad jag lämnat in i samverkansuppgiften, men det får så lov att duga. Risken där är att jag inte skrivit tillräckligt på varje del som ska vara uppfylld gällande kursmålen. Jaja, det löser sig nog.

Fick också reda på en grej som gjorde mig lite halvt orolig. Tydligen kan man åka dit för plagiering bara om man visar upp en tenta eller så… hade ingen jävla aning om det. Jag har alltid trott att plagiering var något som händer ifall individen som snor saker från nån annan gör det – inte den som visar upp sin tenta eller liknande. Jag har ju lagt ut lite grejer jag har gjort för skolan här på bloggen. Som tur var är allt borttaget nu och det är synd tycker jag. Hade sett fram emot att lägga upp minst ett dokument från varje kurs så att andra personer kan få hjälp i hur man utformar något bra – eller skitdåligt… det kan jag då inte göra i fortsättningen. Det enda jag kan göra är att tipsa om nån frågar hur man gör, men visar jag något och personen är dum nog och sno det ifrån mig kan det alltså skada mig? Helt jävla sjukt! Det är väl ändå idioten som snor en tenta som borde ta hela ansvaret? Tydligen är det inte så.

Jaja, nu ska man vara positiv och se fram emot den här kursen. Jag är redan orolig och hoppas innerligen på att man inte blir lika skitstressad som i förra kursen. Då är jag nog fan inte skapt för högskolestudier… Själva studietekniken är det nog inget fel på, men det gäller att orka också… Skitsamma, det får gå ändå. Vill bara att denna kursen ska vara över och godkänd…längtar skitmycket efter delkurs tre då det är dags för uppsatsskrivande igen. Det ska bli skitkul! Har redan bestämt sen flera veckor tillbaka vilket ämne jag ska forska inom. Får bara hoppas att det går vägen… Men det gör det säkert. Där är jag i alla fall hoppfull.