Irritation i en udda värld…

…Där mitt huvud är sprängfyllt återigen av massa skit som inte vill lämna mig, och jag finner ingen lugn ro i huvudtaget. Lägger man till fysiska faktum, som att jag har fått konstant fibrovärk återigen, tack vare 5 veckors konstant stress under förra delkursen, så hjälper inte det särskilt mycket. De här perioderna återkommer allt oftare numera har jag märkt. Det blir lätt så när saker händer och jag slutar ha kontroll. Det är ständigt som en bäverdamm som är på gränsen att gå sönder, eller ett glas med vätska som bara behöver en droppe till för att rinna över.

Dagen började med ett glädjetjut – jag är återigen på en vikt under 60 kg, rättare sagt 59,7. Det har inte hänt på typ 1½ år, så jag är skitglad över det. Dock ska jag o älsklingen äta chips o dipp lite senare ikväll, så de där härliga 5 hekton som man gick ner lär vara förlorat tills imorgon, men idag har jag åtminstone kunna glädjas åt det. Lite senare under dagen, typ lagom till lunch så fick jag reda på det konstiga faktumet att jag fick komplettering. Ja, själva faktumet att jag fick komplettering är inget konstigt, det var snarare en regel före undantag, men det konstiga var att jag får komplettera vad som anses enligt mig vara fel uppgift. Jag ska tydligen komplettera min pedagogiska grundsyn?! Den uppgift som jag var skitnöjd med. Jag var inte nöjd från början, utan valde att skriva om hela skiten så att jag blev nöjd med den. Då blev den tydligen skitdålig, och läraren har bett mig att ”göra om den”. Varenda del ska skrivas om och fördjupas. Trots att jag refererade som en jävla galning så räckte inte det. allt är enbart mitt eget tyckande – jävla bullshit! Det var ju MIN åsikt de ville ha – ingen annan! Jag bad om att få titta på någon annans pedagogiska grundsyn, då jag inte alls visste HUR man skulle formulera sig(vilket jag absolut inte fick, då det skulle påverka min egna pedagogiska grundsyn, yeah…right?!) o sen händer då det här! Jag fattar noll… Som tur var hade jag skrivit typ 2-3 fulla sidor med information som jag sparade i ett annat dokument, så har jag tur är det bara att klippa och klistra litegrann så löser det sig. Dock är det skitkonstigt… Den andra uppgiften tyckte jag var komplett skräp, men den lyckades bli godkänd… dock i det alfabetiska betyggsystemet som E, men det är ändå godkänt… Skönt i alla fall att man slapp komplettera på den, men ändå…? Jag tyckte det var halvt färdigt när jag lämnade in det, men jag orkade bara inte skriva mer… Pedagogiska grundsynen däremot var jag mer än skitnöjd med, och den skiten ska man alltså komplettera ännu mera på? Då funkade inte mitt sätt alls att skriva på… då jag jämförde de olika filosofernas teori och synsätt och berättade mitt eget… Nä istället verkar det som om att jag ska BARA ta från böckerna och sen nämna lite småskit om vad jag tycker… då kunde de sagt det från början! Jag tar och citerar min lärare, så andra människor får hjälpa mig med tolkningen… jag förstår bara inte, men Henrik säger att det inte är så farligt, men jag har tolkat det som om att HELA JÄVLA UPPGIFTEN måste skrivas om! Har jag rätt eller har jag fel?

”Denna uppgift får du komplettera. Skriv om din rapport och fördjupa varje avsnitt. Följ dina tankespår några varv ytterligare innan du släpper din tankegång. Relatera till Stensmos begrepp. Som uppgiften är skriven nu, blir det endast eget tyckande. Använd begrepp från Stensmo och diskutera dig fram till något med hjälp av Stensmo och hans begrepp. Gör så i varje avsnitt.

I den sammanfattande reflektionen ska du relatera de olika aspekterna till varandra.  Hur hänger de ihop? Det du nu tar upp under detta avsnitt är ej relevant för uppgiften, utgå ifrån de olika aspekterna och sammanfatta med utgångspunkt från det du skrivit i uppgiften. För också en diskussion om och hur den pedagogiska grundsynen har förändrats under utbildningen”.

Självklart kan jag heller inte visa upp dokumentet, då jag kommer riskera att nån idiot plagierar skiten vilket stör mig som fan! Jag orkar liksom inte känna så här. Som läget är nu undrar man mer och mer ifall man är skapt för högskolestudier… Antingen det eller att man borde söka hjälp hos skolans kurator och få en individuell studieplan, vilket jag än så länge har sluppit fint, och hoppas på att fortsätta så.

Jaja, whatever. Det löser sig nog…