Transkribering och annan skit.

Tyvärr känns det som om att det här inlägget är ett lite mer argt inlägg. Det som jag lidit av allt för länge, att vara arg och förbannad och inte ha möjligheten att kontrollera mitt humör. Dock går det i blandade tankar eftersom senaste dagarna har varit otroligt trevliga och uppfriskande, men det är alltid lika jobbigt och irriterande när jag återigen hamnar i det mörka hålet kallat för ilska.

Just nu är det mer frustration som är boven. Speciellt när det gäller plugget. Jag hade planerat allt i mitt huvud så himla bra; jag skulle göra min intervju, sen ta en liten latarhelg eftersom päronen kom o hälsade på, och idag Måndag skulle jag sätta igång med pluggandet igen och skriva ner så mycket som möjligt av swot analysen. Helst bli klar med den på en dag, så jag har typ 3 veckor på mig att bli klar med resterande uppgifter. Dock upptäckte jag alldeles för fort att jag måste transkribera skiten för att kunna analysera den lättare. Det är vad jag suttit med idag, men problemet var att jag fick huvudvärk, riktig spränghuvudvärk som jag fått så ofta på senare tid. Man undrar om man gått och fått migrän av stressen eller nått. Inte roligt alls. Det blev så illa att jag tog tablett och gick och lade mig en stund, och det försvann men nu när jag sitter o skriver det här så känner jag att huvudvärken börjar återkomma. Det känns som om jag inte druckit nån vätska på flera veckor, men jag har druckit närmare 2, 5 liter redan och då har det mesta varit vatten faktiskt och inget annat onyttigt.  Trots det känner jag mig så himla törstig, och så har man ändå huvudvärk? Det är konstigt tycker jag.

Den andra irritationen hör också till pluggandet, det här med transkriberingen. När jag orkat så har jag suttit med att leta fram bra program som kan hjälpa till vid transkribering, men det enda jag har hittat funkar skitdåligt, och det är det mest använda programmet vid transkribering! Express scribe heter det, och kan laddas ner gratis från den här sidan -> NCH. Man hinner ju inte skriva lika snabbt som någon pratar och det programmet tillät mig inte att använda Word på det sättet jag önskade, så jag sket i det men risken är att jag får installera det igen och försöka och bara hoppas på att inte huvudvärken blir för stor. Det kommer bli djävulskt mycket att skriva i den här delkursen. Även om man har kontroll över tiden, så är det ändå så sjukt mycket som ska skrivas ner. Min intervju varade i 67 minuter, och i värsta fall lär det ta ett par dagar att transkribera. Jag kan inte göra uppgift två utan att göra en transkribering egentligen, då man i nästa uppgift ska gå ännu djupare och använda kurslitteraturen. Jag chansar på att det blir ca 40 sidor att skriva under de kommande tre veckorna som är kvar… per dag blir det typ 2 sidor, men ändå. Jag vill ju bli klar med alla uppgifter snarast möjligt. Jag ser fram emot uppgift två och tre, för jag är så nyfiken på kurslitteraturen! Har tittat lite i böckerna än så länge, och detta är typ mitt ämne, förutom funktionshinder så det känns jätteroligt! Glädjande är det också att intervjun gick så himla bra och att ett fortsatt samarbete också kan finnas.

Jaja, kanske lite dumt att sitta och skriva i bloggen när man har säkerligen 40 sidor man ska skriva under resterande kommande veckor. Jaja, bloggen hjälper ju mig en hel del att analysera och komma fram till andra slutsatser. När jag står stilla och måste få ut mig utav de tankar jag har så är bloggen det bästa jag har! Nu hoppas jag bara att det nya pluginet jag hittade som jag skrev om i förra inlägget att det fungerar bra. Då innebär ju det att kommentarer på FB skrivs där och hämtas hit, vilket uppskattas en hel del! Förhoppningsvis lär det leda till att mina kommentarer på bloggen ökar markant, då jag får en hel del kommentarer om mina inlägg på FB, men inte här. En sparad kommentar på min blogg betyder liksom mer än en allmän kommentar på FB. Där glöms kommentarer bort så fort eftersom det snackas så mycket om vad som händer. Jaja det löser sig.

Se där, inlägget blev inte så argt som jag trodde. Gött!