Det känns som om jag har flera val nu…

Hehe, eller ja, flera val har man alltid men i detta fallet gäller det återigen min blogg. Ni måste snart tycka jag är skitjobbig som bara skriver om den hela tiden, men eftersom ingen har skrivit o bett mig hålla käft med mitt jävla bloggprat så fortsätter jag febrilt att skriva tills att jag inte har nått mer o säga om den saken.

För de som inte förstår sig på allmänt WordPress snack, så ber jag om ursäkt i förväg, men inlägget kommer mest handla om det. Dock ska jag försöka undvika massa kod. Det är inte koden som är relevant, utan vad jag vill göra med min blogg.

Jag funderar allvarligt på att försöka skapa mitt eget s.k. ”framework”. För er som inte vet vad det är, så är det som ett naket tema, som man kan bygga wordpress tema ifrån. Kända frameworks är bl.a. thematic och hybrid. Jag vill göra ett tema som har precis allt som wordpress 3.0 har att erbjuda, och många teman idag anser jag inte ha allt. Det är felaktigheter lite överallt. Jag vill ha möjlighet att byta bl.a. bakgrund och header så ofta jag känner för det, utan att behöva gå in i mina php och css filer. Jag vet att det ska vara möjligt att ha det perfekta temat, som jag kan bygga mera på i framtiden, men risken är att jag får göra allt själv. Det är inte så farligt som det låter, det är bara frågan om man har tid till det, men jag lär sitta med det tills att jag anser mig vara nöjd. För de som är nyfikna planerar jag en slags förening av två teman; RedLine och Arras. Redline är ett tema som är byggt efter ett framework som heter WP Framework, och det har alla grundliga funktioner som jag söker. Arras temat har stöd för att visa taxonomies samt ha nyhetsflöde i form utav en slideshow på framsidan och stöd för s.k. custom post types. Det jag inte gillar med båda dessa teman är att det inte går att ha en custom header till arras temat och att Redlines design är skitful.

Jag funderar också allvarligt på att göra mitt eget plugin som visar taxonomies överallt, då det idag inte finns något plugin som gör detta såsom jag önskar. Problemet är att jag vet knappt hur man gör ett plugin, men jag funderar på att försöka. Om jag inte lyckas med något av detta så behöver jag tre plugin för att jag ska kunna känna mig fri att använda mig utav vilket tema jag vill. Dessa tre plugin ska göra detta:

  1. Enbart visa excerpts (de första 20 tecknen, typ, i ett inlägg) på framsidan
  2. Visa taxonomies i single view (enskilda inlägg)
  3. Visa en slideshow med inlägg jag har skrivit på framsidan

Frågan är vad som är bäst. Det enda pluginet jag har hittat är det som visar taxonomies i single view. De andra har jag ej lyckats hitta ännu. I alla fall inga som är kompatibla med min version av WordPress som jag använder vilket är i dagsläget 3.0.1.

Jag har också en större tanke på om jag ska som sagt flytta på bloggen till huvuddomänen när jag har alla dessa saker fixade och ha allt samlat på ett och samma ställe, men jag vet inte. Den engelska bloggen som ockuperar huvuddomänen har jag inte uppdaterat på över en månad, och jag vill nog lägga ner den. Det enda som stör mig är strulet som sker när nya besökare hittar min blogg på google och bara får en ”page not found” som svar… Det händer skitmycket sen jag flyttade bort alla mina inlägg om wordpress till en annan domän… alla som besöker min huvuddomän i dagsläget vill egentligen åt alla mina wordpress inlägg. Trots att det ändå gått flera månader sen jag flyttat på allt, så har inte google uppdaterat hur det ser ut på min domän.. Det får en att låta det vara kvar som det är nu… vem vet, nån dag kanske jag vill uppdatera min engelska blogg igen, men tills att jag har ett bra inlägg så får den vara… Flyttar jag på allt, så kommer jag bara ha en webbplats och all information kommer vara på svenska – allt för att nå fler svenska besökare.

Dock när det gäller det här snacket igen om besökare och statistik lär jag inte ha typ 300 besökare per dag förrän jag har fått min första GD. Andra bloggar som skriver om sina grandisar har typ så många besökare per dag, så jag får försöka hålla mig tills att det börjar bli dags för GD på riktigt. Då lär besökarantalet stiga skyhögt! Gör det inte det, ja då är min blogg skitdålig och ingen vill läsa den… eller så får jag bara återigen lära mig läxan att jag skriver inte för någon annan, jag skriver och bloggar enbart för mig själv. Dock är det för mig rätt viktigt att lära ut saker så att andra utvecklas, så i en viss mån skriver jag för andra med.

Jag tycker bara det är så jävla tråkigt att min blogg inte handlar mer om grand danois och att jag inte har nått kul o skriva om anton etc. Men den dagen kommer. Jag har ju ändå en trogen skara läsare på typ 10-15 stycken… hoppas bara det kommer öka snart.

Fan vad man skrivit mycket idag. Typ 8000 ord, med det här inlägget. Är uppe i över 900 ord nu på detta långa ”lilla” inlägg. Har ju transkriberat färdigt idag med, och imorgon blir det till att göra klart SWOT analysen. Den hoppas jag på bli klar med imorgon också, så slipper jag känna mig stressad över den. Funkar min plan har jag 3, 5 veckor på mig att göra resterande två uppgifter. Känns bra, så länge det fungerar så klart. Jag skriver tills att fingrarna inte orkar mer. Som tur var funkar det än så länge. Annars hade man ju inte orkat blogga idag, men vill tankarna ut så ska de fanimej ut!

Nu ska jag se en halvkass film. Ajöss!