Tips: Riktigt bra rss läsare för skrivbordet!

Eftersom jag har en hel del bloggar som jag följer så är det lite frustrerande att ständigt besöka alla dessa sidor titt som tätt och kolla ifall de har skrivit något nytt. I USA är det väldigt vanligt med att man prenumererar på s.k. RSS feed, men jag tror inte det är direkt vanligt här i Sverige. Därför vill jag tipsa om hur bloggläsandet kan bli lite enklare.

RSS läsaren jag vill tipsa om heter feedreader. Du kan ladda hem den gratis på den här länken -> https://feedreader.com. När du installerat den så är det jättelätt att hitta nya flöden att prenumerera på. Lättast är att leta efter den här ikonen:

Den finns på i stort sett alla hemsidor. Det kan också finnas en länk som har någon liknande text som ”Prenumerera på inlägg” men oftast hittar man ikonen. Om det är fråga om en WordPress blogg så kan det oftast räcka med att lägga till feed efter domänen, t ex: https://blogg.greatdanemaniac.com/feed/ som är min adress till mitt RSS flöde. När du hittat rätt länk högerklickar du på den och väljer att kopiera adressen (URL). Öppna sedan programmet feedreader och tryck på F3, så får du automatiskt fram rätt länk, sen är det bara att klicka på spara.

Så här ser det ut i min läsare:

Om du klickar på bilden så ser du den bättre. Jag har valt att stryka över vissa bloggar och inlägg för vissa bloggar jag följer är skyddade och en del titlar kan vara lite för personliga, så jag har strukit över dem jag anser behövs strykas över.

Med den här rss läsaren så förenklas det mycket om man läser många bloggar, då man får direkta uppdateringar när någon har skrivit något nytt. Det går även till vanliga hemsidor om man prenumererar på nyheter eller liknande, så det är inte bara till bloggar.

Lycka till, och jag hoppas du får nytta av det.