Nu hade jag behövt blogga via Tumblr…!

Egentligen är jag väldigt tacksam över en stor sak som mer eller mindre har försvunnit ur mitt liv – min fibrovärk. Dock är den ju inte borta, utan den flyttar på sig. Det som har blivit bättre är mitt sätt att hantera värken. Idag när jag har ont så sitter jag inte och gråter i nått hörn och får panik för att jag har så ont på div. ställen i kroppen, utan det är mer hanterbart. Det jobbiga just nu är att jag istället har värken i fingrarna, så att skriva på tangentbord – något som funkat i hur många år som helst nu börjar långsamt att gå åt skogen, och det är skitjobbigt. Det är vid såna här tillfällen jag hade velat dela med mig av mina bloggtankar via ett ljudklipp eller en video istället, för då får jag ut mina känslor utan att behöva belasta mina fingrar i onödan. Då kanske ni undrar varför jag då sitter och agerar hycklare igen eftersom att jag bloggar istället för o pluggar. Ja, faktum är att jag gör båda sakerna samtidigt, och för tillfället är det mycket analysarbete som måste göras, och som jag påpekat tidigare hjälper annat skrivande till vid att tänka lite mer kreativt, så jag är inte så mycket av en hycklare ändå.

Min kompis Tina sa också häromdagen att även vid vila så sker det pluggande (eller nått sånt, orkar inte leta efter det originella citatet) och det är helt rätt. Även Henrik sa samma sak igår till mig. Det gör ju att det känns lite lättare att ha en ursäkt till o skriva ett inlägg så att man rensar huvudet litegrann. Jag fick också reda på idag att jag missförstått uppgiften som skulle göras, vilket ledde till att jag får skriva om min SWOT analys, men det gör inget. Det kändes så fruktansvärt fel att skriva den såsom jag påbörjade… oerhört mesig och inte alls min grej. Det var både lättande och jobbigt att få reda på den nyheten, men nu känns det mer lättande än jobbigt. Så länge som jag ignorerar värken i fingrarna kan jag fortsätta skriva också. Det gäller bara att ha tillräckligt bra idéer, så funkar det. Ett tillfälligt knep, förmodligen men jag är glad så länge det fungerar.

Just nu längtar man också en hel del till den 15:e december. Vad händer då, kanske ni undrar? Jo det är så att nästa version av WordPress släpps då, version 3.1. Den kommer innehålla massa bra grejer som man längtat efter, bland annat möjligheterna att länka till egna inlägg och sidor lättare. Kolla på bilden nedan så får ni en liten inblick i hur det förmodligen kommer se ut:

Jag är egentligen inget stort fan av tips om wordpress etc. på svenska. Det är stor skillnad på svenska tutorials jämföres med de på engelska. På nått vis känns det mesta på svenska väldigt lame [l:äjm] men gällande kommande features i wordpress så är jag mer eller mindre extatisk. Jag hoppas det är ok. Man ska också kunna publicera inlägg i olika format ”by default”, t ex gallerier, korta statusuppdateringar etc. Förhoppningsvis kommer WordPress bli mer som Tumblr efter nästa version som då släpps om nån dryg månad.

Jag hoppas det är också ok att jag nämnt massa engelska ord. Jag har inte hittat nån bra svensk översättning till de här orden, men det får gå. Förmodligen låter det så fånigt på svenska ändå, så därför blandar jag. Kanske är det jag som är fånig, men det skiter jag i.

Förresten, provade ett recept av min kompis tina också, det där curryriset som hon skrev om i sitt senaste inlägg. Det blev bra, men tror vi kryddade lite för mycket med Curry bara. Ikväll blir det kyckling med risotto. Får se om man gör en currykryddad version. Det hade nog blivit intressant, eller vad tror ni?