Ny vecka, nytt skit?

Man vet aldrig, men förmodligen. Jag ska inte agera allt för pessimistisk. Det kan faktiskt hända bra saker under veckan. Har ingen direkt plan, men det jag gissar på är att alla dagar förutom onsdag denna vecka lär se precis likadana ut som dagarna i förra. Det innebär alltså inget plugg, inga idéer och panik samt ångest. Men jag vill verkligen inte att det ska bli så. Det ultimata hade varit om man faktiskt få idéer som leder till att man kan plugga, helst skriva klart rapporten och miniuppsatsen om mentorsskap och lämna in tills på söndag, och att man får godkänt på skiten så man slipper oroa sig inför nästa delkurs.

Jag räknar med att det inte händer. Säkrast så men det hade varit så jävla underbart. Den enda som hindrar mig från att lyckas är ändå jag själv. Det är alltid jag som är problemet. Jag förstår inte varför jag ska ha såna problem med studierna! Minsta lilla skitsak som händer, och min motivation och lust inför studierna försvinner. Lägger man till usel planering från skolans sida, genom att ha mer eller mindre 0 i tempo hela första året för att sedan gå till absolut perfekt, 8 timmars pluggande per dag för att ens bli godkänd så är det lite väl för mycket skit på en gång. Tror inte någon fick VG på förra kursen, och tror knappast att nån lär få det heller i denna kursen. I alla fall inte på campus. Jag vet att vissa fick VG på en del uppgifter på distans i förra kursen, men ingen på campus än så länge vad jag vet har fått VG på någon uppgift. Mer eller mindre alla har fått komplettering.

Själv försöker jag bara undvika att känna ångest, men det är svårt. Så fort jag öppnar ett dokument som jag ska skriva så finns där 0 idéer. Det går bara inte. Jag skriver en mening här o där, men det känns så fruktansvärt mesigt. Jag tror jag gör fel också när jag skriver, för jag skriver grejer från kurslitteraturen först som jag sedan kommenterar på eller hur man ska förklara det. Risken är väl att de ville ha det tvärtom, och då ligger jag i skiten även om jag lyckas skriva klart allt det här tills på söndag.

Om två dagar ska även den preliminära uppsatsplanen lämnas in. Den är mer eller mindre klar, men det är svårt att komma på passande frågeställningar, och jag har ännu inte kommit på huvudfrågan. Gällande tidsplanen så är det enkelt, men frågan är hur det går i praktiken. Jag har en färdig plan, men som med alla andra planer så skiter det sig alltid, så det känns som om man får ha en alternativ plan redo. Den veckan jag hade tänkt o skriva ner allt, kanske mina fingrar inte orkar – vad gör jag då? Det är såna grejer man måste tänka på. Uppsatsen lär i alla fall vara den enklaste på hela denna jävla skittermin som än så länge varit. Första veckorna på denna kursen var dock trevliga, då var det rätt lugnt tempo, sen gick allt åt helvete. Uppsats har jag skrivit förr och det gick bra. Det enda som stör mig är alla andra jävla obligatoriska uppgifter och seminarier som ska göras. Vill fan inte! Vill bara hålla på med uppsatsen och eventuella kompletteringar, och gå på så lite föreläsningar som möjligt. Men tänker man så går det ännu sämre förmodligen.

Nä jag måste sluta gnälla nu. Jag har i alla fall fått ut mig det värsta. Nu återstår bara resten.