En fråga om telefoner.

Det är snart dags för mig att köpa en ny telefon. I drygt 1 år nu har jag haft en iPhone 3GS, men under den senaste tiden har jag tröttnat totalt på den. Jag är missnöjd med så mycket men man är även trött på att telefonen är så begränsad. Jag kan rada upp allt i en lista, så blir det kanske lite enklare?

  • Jag kan inte välja min egen ringsignal
  • Telefonen är långsam
  • Alla apps måste gå genom iTunes på nått sätt (eller godkännas via apple först rättare sagt)
  • Allt man gör för o få bilder, musik etc från/till telefonen måste ske via iTunes
  • Den har inget tangentbord (Qwuerty, alltså)
  • Man kan inte se sina mail utan att logga in
  • Man kan inte ändra mail signalen heller
  • Det går inte att ta kort utan att först logga in
  • + En massa annat skit som jag inte kommer på för tillfället.

Kort sagt så är jag totalt missnöjd med iPhone. Jag kommer aldrig köpa en iPhone igen. Dessutom är den inte bäst på marknaden heller. Det finns massvis med telefoner som är bättre än iPhone och som dessutom är billigare!

Istället har jag då börjat ställa in mig på vilken telefon som ska ersätta min sketna iPhone när jag tycker att jag har råd o köpa en ny. Först ville jag ha en telefon från Samsung, men den fick jag reda på att den förmodligen inte kommer till Sverige. I USA kallar de den telefonen för Epic 4G. Sen efter det blev jag riktigt rejält sugen på de nya telefonerna från HTC, nämligen nya desire HD och desire Z. HD vill jag ha bara för kameran egentligen, 8 MP är rätt nice, men den har inget querty tangentbord, så då är det knappt lönt. Z verkar vara den ultimata telefonen, men den är rätt dyr och det skiljer bara några få hundralappar mellan den och HD telefonen. Nackdelen är CPU:n som är relativt dålig, 800 mhz. HD telefonen har 1 ghz, vilket är skitbra. Likaså har även samsung galaxy S, vilket man också var lite sugen på tidigare, men bristen på ett schysst tangentbord gör den telefonen lika intressant som HD telefonen från HTC, så alltså är det inte lönt.

Vilken telefon kan då ha allt som jag vill ha? Det verkar som om jag har funnit den rätta. Den heter Motorola Milestone 2, och är en android, med querty tangentbord, 1 ghz CPU, 5 MP kamera + massa annat gott som gör att den är intressant. Dessutom är den typ 1000 kr billigare om inte mer jämföres med alla de andra telefoner jag precis snackat om. Det lär bli så att jag köper Milestone 2, men det får bli efter jul. Jag vill vara säker på att jag har tillräckligt med pengar över ifall nått skulle hända. Till jul lär man få pengar i julklapp, och i januari får man 4 000 kr extra utav csn. Dessutom ska jag sälja min iPhone på ett eller annat sätt när jag ska köpa den nya. 2000 kr vill jag ha för den ifall någon är intresserad. Den funkar för den som vill ha en iPhone. Det är bara det att jag inte är nöjd med den.  Jag köpte den för 6500 för drygt ett år sen, så det är rätt mycket bra pris för den modellen. Hör av er i fall ni är intresserade.

Snart ska jag plugga vidare och hoppas starkt på att skriva färdigt mina tentor i helgen. Det ska gå, och jag ska göra allt för o genomföra det med. Önska mig lycka till! Det kan behövas… 😛