Nä, jag vill INTE ha en vit jul!

Anders braskar, julen slaskar | Nyheter | Aftonbladet.

Har precis kommit hem från att ha typ ”storhandlat” på citygross. Köpte 2 weekendpack med pepsi max, pepparkaksdeg, purjolök, potatis, lök + massa annat vi behövde så man ska göra allt för att slippa handla under de närmsta dagarna. På vägen dit höll jag på att smälta snön p.g.a. min ilska för den. Jag har alltid hatat snö, kyla och jag förstår inte alls mig på syftet till varför man har 4 årstider, och framförallt inte varför jag är född i det här landet. Det stör mig mycket att Sverige är typ det bästa landet för mig att bo i, men det här inlägget är inte till för o tjata om sveriges trygghetssystem, utan det är till för att beskriva återigen mitt hat över julen, vintern, kylan och den förbaskade snön som bara är totalt meningslös. I alla fall enligt mig.

Märkte ni att jag skrev julen också mitt i alltihop? Jo, det är faktiskt så att julen för mig är inte direkt speciell längre. Den är materialistisk och onödig. Jag har helt tappat förståndet när det gäller varför man ska ge julklappar o sånt just på julafton. Visst, jag har inget emot att äta julmat eller hälsa på släkt och vänner. Det är trevligt. Julen har alltid varit fylld utav trevlig stämning under de år jag har levt. Har aldrig upplevt fylleri, gräl eller annat inom familjen, utan det har varit underbart trevligt. Dock måste man erkänna att man varit egoistisk under åren genom att vilja ha julklappar, men att köpa julklappar är skitjobbigt. Allt som gäller julen är så krystat numera. Det ska pyntas, glädjas över kyla och skitjobbig snö och så ska det resas hit och dit över hela landet tillsammans med tusentals främlingar på trånga tåg och bussar. Jo, förutom att träffa släkt och vänner och umgås så är allt annat så komplett onödigt och skitjobbigt. Jag pyntar inte, för i så fall hänger allt uppe till midsommar. Kul? nej, inte direkt. Nej, jag hade verkligen velat sluta fira jul. I år önskar jag mig saker bara för att mamma tycker det är roligt o köpa saker till en typ… enda anledningen. Jag har allt jag behöver.