Om ADHD kan växa bort så kan även A.S göra det med!

https://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8210156.ab

Forskarna har tydligen lagt märke till att barn som har blivit diagnostiserade med ADHD kan tydligen växa ifrån det. Jag vet inte vad jag ska säga om det, jag tycker det låter väldigt orimligt. I sådana fall tror jag dessa barnen har blivit feldiagnostiserade, och aldrig haft diagnosen alls. Bara dålig uppfostran eller nått annat. Dock anser jag att även jag har en gång blivit ”feldiagnostiserad”. Men jag tvekar lite. När jag var ung och fick min sketna diagnos på A.S. så förändrades mitt liv, men förmodligen knappast till det bättre. Jag började gå på ett fritids för barn och ungdomar med funktionshinder, där jag fick några nya vänner. När jag började gymnasiet så gick jag i IV programmet, speciellt anpassat för personer med A.S. Det bidrog till att jag lärde mig konkret att jag aldrig behöver prestera, + att jag heller inte kunde komma in på högskolan. 3 år totalt åt skogen. Efter gymnasiet började jag en kurs där man lär sig klara sig själv d.v.s. man lär sig tvätta, laga mat, betala räkningar och hålla budget. Det var en bra utbildning, och jag hade inte haft den kunskapen om såna saker om jag inte gått den utbildningen 2001 i hammenhög, skåne. Där träffade jag Mac också, min bästa vän.

Under många år av mitt liv har jag varit så fruktansvärt öppen med min diagnos. Jag har berättat den för främlingar inom ett par minuter av ett vardagligt samtal och en gång tyckte jag faktiskt att personer med A.S. skulle få det intryckt på sitt ID att man har diagnosen, för att underlätta för personal på sjukhus etc ifall nått skulle hända. Idag tycker jag inte så, och idag är faktumet att jag har den här diagnosen bara en dumstämpel som jag vill ska försvinna.

Idag tycker inte jag att diagnosen är något speciellt för mig. Det är något som andra människor som känner mig tänker alldeles för mycket på, och ibland behandlar mig därefter. Jag har problem, men det är problem som vem som helst kan ha även utan den här diagnosen. Jag säger inte att diagnosen inte finns, utan att den för mig idag är komplett onödig. Jag har skrivit om det här tidigare, så det behövs ingen upprepning. Tyckte bara att om nu då ADHD kan växa bort så tycker jag att min A.S. är borta. Ingen läkare skulle idag kunna säga rakt ut att jag har diagnosen. Jag skulle förmodligen bli friskförklarad om jag skulle be en läkare göra tester på mig idag.

Det hade varit en dröm för mig att bli frisk från A.S. diagnosen, men det enda som hindrar mig är ifall försäkringskassan skulle få för sig nått dumt som leder till att jag måste betala tillbaka pengar till dem under de år jag varit sjukskriven för den här diagnosen. Dock säger folk att det förmodligen inte kommer ske, att FK kan kräva tillbaka pengarna men man vet aldrig.

Ja, det var vad jag hade o säga om det.