Klart som fan att man måste amortera om man köper bostadsrätt!

En förlorad generation | Wendela | Aftonbladet.

Är det något jag har lärt mig under åren så är det att följa mina föräldrars råd om ekonomi. Det innebär att spara pengar om man vill köpa något, man köper det kontant och undviker att låna pengar till något. Och lånar man, så amorterar man.

Problemet är att under årens lopp så har jag varit skitdålig på att följa mina föräldrars råd. Detta beror på alla möjliga olika omständigheter, och jag sitter idag med 2 stycken lån som kommer ta mig ca 5 år till att betala innan jag är helt fri, om det fortsätter i den takt jag betalar av idag. Hade jag inte betalat av de här lånen hade jag suttit nu med en skuld hos kronofogden och inte haft möjlighet till nånting. Fast å andra sidan – hade jag aldrig varit så korkad och köpt massa prylar på kredit och tagit massa onödiga banklån så hade jag heller inte behövt betala tillbaka de här två lånen som gör att jag idag inte skulle klara mig bra ekonomiskt om jag skulle bo själv. Så länge jag är sambo så är min ekonomi bättre än någonsin. Detta beror på att jag har lärt mig att köpglädje kan finnas, så länge man sparar till det och köper saker kontant när man behöver dem.

Personligen vill jag inte köpa lägenhet eller villa idag. Jag har tänkt på det tidigare, men idag är det inte lika lockande. Framför allt beror det på att jag hellre vill bo i hyresrätt. Problemet är bara det att så som jag hoppas på att bo i framtiden, så kan det vara så oerhört svårt att få tag på en passande bostad, så risken finns att man måste köpa bara för att få det där drömstället. I så fall hade jag självfallet amorterat på lånet. Allt annat är mer än superkorkat!

Det är så konstigt att varje gång man kollar på en bostadsrätt, när man får reda på förmodad månadskostnad etc så får man aldrig reda på hur mycket man ska amortera heller. Enligt banken är det 0 i amortering och några procent i ränta bara som ska betalas. Helt sjukt!

Börja amortera, och börja göra det nu, tack!