Komplettering och nervöst sammanbrott: del 74.

För en stund sen så bröt jag ihop för femtielfte gången under den här terminen. Jag trodde aldrig att jag skulle gråta så mycket och tro att mina studier skulle gå så här dåligt, men det är sanningen och inget annat. Orsaken till varför jag bröt ihop ytterligare en gång beror på att jag har fått ytterligare en komplettering till i den här kursen. Totalt kan jag räkna ihop ca 8 stycken kompletteringar som måste göras – alla snarast möjligt, varav två innan den 19:e december. Innan jag har fått godkänt på dem, kan jag teorietiskt sett inte börja med något som är relaterat till uppsatsen. Jag har inte förstått syftet med något, jag har inte lärt mig något och jag kommer heller inte ihåg alla jävla begrepp och skit som man ska lära sig för att ens kunna skriva en uppsats. Fullkomligt bullshit om jag får säga det själv.

Visst, jag har gnällt och gnällt senaste veckorna om studierna. Hey, hela jävla terminen har gått åt till svordomar över alla miljarders uppgifter som ska göras under terminens gång, och inte har det blivit direkt lättare. Det enda jag har förstått är att jag krackelerar totalt när stressnivån blir för hög och inget fungerar. Dock är det något som fastnar, men det fastnar inte genom klassiskt högskolepluggande. Inte vad jag känner till i alla fall. Jag har lite smått börjat förstå vad alla saker betyder, vad de innebär etc. Problemet är dels att jag inte fått ut det på papper såsom lärarna önskar samt att jag inte fått den hjälp jag behöver heller till att formulera mig snyggt.

Imorgon ska jag ha mitt möte med min blivande mentor och studievägledaren. Jag ska kolla med dem ifall de kan ordna att jag antingen slipper göra kompletteringarna för den här kursen skriftligt och får göra dem muntligt istället, eller att jag på något vis kan slippa dem helt och börja med uppsatsen istället. Det är ju inte så att jag inte vet HUR man skriver en uppsats. Jag har ju faktiskt gjort det förr! Förstår bara inte varför man inte hade de här uppgifterna i våras. Då hade man verkligen haft behov av det, lära sig ordentligt hur man skriver en uppsats och vad metodik är etc. Visst, jag fattade det ändå, annars hade min a-uppsats inte blivit godkänd. Skillnaden där var att man slapp allt onödigt skit och det var bara att fokusera sig på sin uppsats. Det jag kämpade då med var statistiken, och det är en helt annan historia…

Hur som helst. Det som håller mig kvar är mitt grundliga intresse för pedagogik och psykologi samt att jag verkligen vill bli något. Idag började jag verkligen tänka att jag förtjänar inte detta och jag ska inte göra detta, men det finns ingen annan lösning. Jaja, skitsamma. På ett eller annat sätt så löser det sig tillslut.

Kl. 21 ska jag se bonde söker fru på tv4 anytime. Reklamfritt + fullt med drama ser det ut att bli. Läste på aftonbladet vad som kommer hända… Stackars Tomas, men förmodligen fanns det nog en orsak till dramat ikväll. Får hoppas det löser sig bra. Imorgon kommer min nya telefon. Fan vad jag längtar!

Bye, bye iPhone. Hello…Moto! 😛