Spotify | Kanske dags att sänka månadskostnaden lite, eller?

Spotify har fått en stor uppdatering | Prisjakt Pryl.

I den här artikeln står det främst om den nya uppdateringen till spotify som skett till iPhone, och den är nog efterlängtad. Även om jag inte använder iPhone längre, så kan jag tänka mig att många av funktionerna har efterfrågats ett bra tag och nu äntligen släppts, så jag antar att många är glada utav den här nyheten.

Själv använder jag inte spotify i mobilen, även om jag mer än gärna hade velat göra det, så jag tycker Spotify är mer eller mindre än ”godsend” eller nått, och borde ha funnits på marknaden för längesen. Det är inte en perfekt tjänst, men den är fan så mycket bättre än att ladda hem musik enbart. Jag saknar en hel del med den dock, som gör att det skulle bli en fullfjädrad musikspelare. Jag gör en lista, för SEOns skull, eller nått. Har hört att man ska få bättre rankning på google, ju mer formatering man använder, so here we go:

  • Det borde vara billigare att använda tjänsten för att slippa reklamen. 99 kr i månaden låter jättebilligt. 1200 kr på ett år, låter dyrt. Jag hade varit villig att betala ca 40 kr eller så per månad för att få tillgång till fri musik – även i mobilen. Det hade varit mer rimligt.
  • Det finns inte tillräckligt med japansk musik, framförallt från anime serier. Det finns en hel del samlingar, men det är oftast skitmusik, som jag har hört än så länge. Jag vill ha musiken från serierna! (detta har efterfrågats ett bra tag i ett forum på getsatisfaction.com också, så jag är inte ensam om det!)
  • Jag saknar också en hel del svensk musik. Typ singlar som släppts av one hit wonder artister eller nått. Fairytale med låten ”Utan dina andetag” t ex, har jag inte hittat där ännu. Jag har hittat andra artisters versioner, men de suger. Jag vill ha den låten av den artisten! Förstå!
  • Det är för mycket gammal skitmusik, typ jazz, dansband och massa 50-talsskräp som finns på ”Senaste nytt” sidan också. Väldigt irriterande. Den där listan borde vara synkad med vad man har sparat i sina spellistor eller nått. Jag vill inte se att jazzmusik är det senaste 5 månader i rad…

All and all, så är Spotify skitbra. Sänk priset och låt folk få tillgång till grejerna på mobilen till ett mer rimligt pris, så lär de 250 000 av 7 miljoner användare öka till 5 miljoner eller nått. Det är jag övertygad om! Då lär också intäkterna öka rejält med! Det är vad jag tror i alla fall. Om det är så får verkligheten avgöra. Jag vet att jag gillar spotify, men med lite ändringar så kan det bli en riktigt bra källa för musik.