En blandning utav hopp och förtvivlan…

Det låter värre än vad det är, men för att sammanfatta min dag så är det verkligen en blandning utav dessa två ingredienser. Hoppet är att jag har lyckats lämna in min mentorsuppgift. Den lämnade jag in igår och är väldigt nöjd. Det blev nästan 3 fulla sidor, så det känns bra. Förtvivlan är en blandning av två saker – dels tråkiga besked från skolan om ytterligare en komplettering på min uppsatsplan och dels på att någon har kommit åt min mail i Turkiet och skickat ut viruslänkar till mina kompisar på msn. Det gillas icke!

Igår fick jag reda på att jag fortfarande inte förstått vad det är som ska göras när det gäller att skriva en uppsatsplan, och läraren är oroad inför detta. Personligen vill jag typ lägga ner projektet med uppsatsen och har kommit överens med min mentor om att från och med måndag är jag ledig från skolan och tar mig an allt vad uppsatsen heter i början av januari istället. Det känns surt att jag får komplettera i alla evighet på en förbannad jävla uppsatsplan trots att jag tycker jag skrivit den skitbra och förstått innebörden av vad fenomenografisk forskningsansats är, men icke. Jaja. Det löser sig. Skönt att jag slipper tänka på det i alla fall.

Positiva nyheter gällande skolan är ju att det går bra med mina hemtentor från delkurs två. Jag är snart klar med min rapport, men jag lär inte hinna bli klar med den ikväll, men jag ska snart sätta mig igen och skriva ner så mycket jag kan. Nästan 3 sidor har jag skrivit bara idag hittills på den, så jag är överlycklig över det. Tack vare att min mentor ”bekräftade” mitt arbetssätt och berömde mig för den förståelse jag har för uppgiften så känner jag mig mer än nöjd. Att skaffa en mentor för att klara studierna bättre är verkligen ett riktigt bra val! Jag skulle bara ha gjort det tidigare, typ under första delkursen. Då hade jag inte suttit i den här sitsen nu, och förmodligen hade jag mått bättre hela terminen. Jaja, jag är i alla fall glad över att fått hjälp.

Ok, om vi tar de mindre positiva nyheterna. Jag fick tidigare idag reda på att jag skickat ut viruslänkar till folk via mail. Ingen rolig grej att få reda på. Jag har på senare tid blivit bombarderad själv av folk på min msn som skickar mail med virus och spam och jag blir lika irriterad av det varje gång. Jag vet dock inte hur det här kan ha gått till, om det har varit p.g.a. att jag hanterat de här mailen eller för att de förmodligen använt sig utav firesheep eller nått annat skit när jag surfat på skolan. Man vet aldrig. Nått skumt är det, så var försiktiga! Klicka aldrig på någon okänd länk! se alltid till att ni surfar säkert. Det finns en hel del enkla knep man kan ta till för att surfa säkert. Bäst är att ha ditt eget mobila bredband och installera aldrig någon toolbar eller annat när du installerar program!

Ja, det var väl det. Ska fortsätta plugga nu. Ajöss!