Granen är klädd, men vars faen är julkänslan?

Det är en fråga jag ställt mig varje år sen tio år tillbaka nu. Julkänslan min har varit mer eller mindre borta sen den sista julen jag spenderade med min farmor. Hon gick bort 2001, men julen innan dess valde hon att inte spendera med släkten. Då försvann min julkänsla och den har inte återkommit sen dess. Detta är en återupprepande historia, men inget jag är direkt ledsen utöver. Jag tycker mest allt med julen är jobbigt, men det har jag skrivit förr. Huvudsaken för mig är att träffa familjen och äta gott tillsammans. Att alla andra får pyssla med sitt och trivas är oerhört trevligt att se. Min syster har en rejäl julkänsla och jag är glad för hennes skull. Det är kul att se att någon gillar vinter, snö och julen. Jag hade lätt klarat mig utan den, men skit i det. Jag är rätt glad ändå.

Just nu så håller mina syskon och kusiner på att lägga alla paketen under granen. I år ser det ut att vara väldigt snålt med julklappar och förmodligen blir det inte någon tomte heller. Att det är snålt med julklappar kan bero på många saker. Dels för att vi inte har önskat oss nått speciellt, men sen kan det bero på andra saker med. Jag är mest nöjd över att vi förmodligen inte har tomte i år. Känns så krystat och alla är så gamla nu att det börjar kännas riktigt meningslöst.

Ja, det var väl det. Hoppas att alla får en riktigt trevlig julhelg.