En utmaning halvt begärt av J.

Vi börjar med en lista:

  • Vad anser ni om aborter rent allmänt, oavsett orsak till abort?
  • Vad anser ni om de som gör abort pga barnet har exempelvis Downs syndom?
  • Vad anser ni om homosexuella som adopterar?
  • Vad anser ni om singlar som adopterar?
  • Vart står ni gällande euron i Sverige?
  • Vad anser ni om invandrare/invandring?
  • Vad anser ni om dödshjälp?
  • Vad anser ni om dödsstraff?

Jag ska säga att jag är väldigt mycket för aborter. Barn bör inte födas om de inte är fullkomligt önskade av BÅDA föräldrar. Finns det någon misstanke att man inte kan klara av att skaffa barn så tycker jag att man inte ska ha barn alls. Det kan låta hårt, men världen såsom jag ser den består utav alldeles för många dåliga föräldrar, och alldeles för många barn i vår värld som far illa utav ett X antal olika anledningar. Abort tror jag därför kan vara en bra lösning, hellre det än att adoptera bort ett barn. Tänk den dagen då ungen står på ens trappa och vill lära känna en. Det hade inte jag velat vara med om. Om andra går igenom det så är det deras sak. Jag talar enbart om mina egna åsikter och inget annat. Ursäkta om jag är för hård.

Personer som gör abort p.g.a. att barnet har Downs eller nån liknande sjukdom tycker jag i sig är rätt, men det känns som om man är en hycklare i och med den åsikten. Orsaken till varför jag tycker att det kan vara rätt att göra abort om man får reda på en sån sak är att behandlingen av funktionshindrade inte är såsom jag anser att den borde vara. Det är alldeles för lätt att bara skicka sin funktionshindrade son eller dotter in på nått gruppboende där man inte utvecklas, eller låta de gå arbetslösa för att man tror att de inte kan bidra till samhället. Allt detta är fel, och alla människor som föds oavsett situation har alltid rätt till ett så bra liv som möjligt, utifrån ens förutsättningar. Man är inte meningslös om man föds med en sjukdom, men jag tycker att vi gör fel som får folk att känna så och leva sina liv fattigt och arbetslöst. Det är inte bra.

Alla människor som väljer att adoptera istället för att föda egna barn tycker jag är bra. Det är åtminstone bättre än att utöka jordens befolkning och det är bra att barn som inte har några föräldrar tas om hand av någon som vill ta hand om dem. Homosexuella och singlar har all rätt i världen att adoptera. Det jag bryr mig om är barnens bästa. Dock tycker jag främst att adoptioner bör ske med två föräldrar, men könet har ingen betydelse alls! Huvudsaken är att föräldrarna är kapabla till att ta hand om ett barn, sen spelar allt det andra mindre roll.

Personligen anser jag att Euron borde införas i Sverige snarast möjligt. Fast jag är lite orolig till det senaste som skrivits, då det snackats om att euron förmodligen kommer gå i konkurs eller hur man nu ska uttrycka sig. Lite skrämmande är det, men jag hade gärna velat ha euro och gärna snart.

Invandringen i Sverige tycker jag fungerar skitdåligt, men jag fullkomligt avskyr segregeringen som också sker i vårt land. Varför i hela friden ska man bygga getton för? Nej, enkelt hade jag velat säga att vi borde haft lagar och förordningar såsom Danmark har, men för Sverige så har det gått för lång tid. Att införa det system som Danmark har, med krav på att kunna språket bland annat så undrar jag hur fan det ska gå till med hur det ser ut i vårt land idag. Personligen tror jag inte vi kan få igenom de önskningar vi har, utan att det ska till förödande konsekvenser för de invandrare som bor i Sverige idag. Man ska kunna språket i det land man flyttar till och man bör följa landets lagar och regler samt göra sitt yttersta för att vara en bra medborgare. Det är kortfattat över vad jag tycker i den frågan.

Dödshjälp tycker jag borde vara lagligt. Varför ska man lida i onödan om man har en dödlig sjukdom som garanterat kommer ta död på en tids nog? Avlivar vi djur p.g.a. skador och annat tycker jag man borde göra det med människor också ifall de inte vill lida längre. Hur svårt kan det vara?

Dödsstraff tycker jag är onödigt, då det innebär att ytterligare en person till dör. Det är egentligen en svår fråga, men jag tycker det är onödigt. Samtidigt tycker jag också att dagens fängelsestraff – särskilt i Sverige är alldeles för snälla. Nä, är det bevisat att man mördat någon och man borde få dödsstraff men istället får livstids fängelse borde man få spendera sitt liv såsom man gjorde i fängelserna förr. Det ska vara rena tortyren eller nått. Nä, jag vet inte faktiskt. Hur jag än tänker på det återkommer jag alltid till det faktum om att ska man skaffa barn, så ska man fanimej tänka över det rejält! Ju bättre ett barn tas omhand desto mindre risk är det ju för att personer växer upp och sysslar med kriminalitet, mördar eller till och med blir rasister etc. Kunskap och lite sunt förnuft tror jag är nyckeln för alla dessa åsikter. Tror inte du det?