Åh, jag vill också svara på frågor!

Det här inlägget är inspirerat och hämtat ifrån Tescho.se då jag blev så glatt uppmuntrad av de frågorna som fanns där, så jag tänkte att jag också ville svara på dem. Jag har precis avslutat mitt pass för dagen troligtvis av att ha suttit och läst en kurslitteratursbok för första gången och antecknat samtidigt. drygt 70 sidor har jag hunnit med nu på drygt två timmar, så det går lite snabbare nu. Dock måste jag erkänna att jag har skippat och anteckna på en del ställen, så det blev en hel del skär läsning också. Det här känns som om det fungerar lite faktiskt. Det gäller ju också att minnet hänger med, men det löser sig till sist. Jaja, här kommer frågorna i alla fall. Min lista för 2010. Varsågoda!

1. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag har inga nyårslöften. Det är komplett meningslöst. Istället har jag bara bestämt mig för att sakta jobba bort mina problem som är direkt relaterade till både Aspergers och fibromyalgi. Tar ett år i taget till varje grej jag vill jobba på.


2. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Hos mina vänner känns det som om det är rena baby-boomen. Skönt att jag slipper i alla fall. Sara fick en flicka som heter Linnéa, men sen var det nog nån som fick missfall också. Ett par personer jag känner verkar också ha bebis på G, men det är inga jag har kontakt med idag. Bebisverkstad delux är det i alla fall. Jag säger det igen. Skönt att jag slipper!


3. Dog någon som stod dig nära?
Ja, min farfar. Han blev 85 år tror jag, eller 86. Dock stod han mig inte nära sista åren p.g.a stroke etc, så det var ingen hjärtskärande grej som hände. Han är dock saknad, men jag minns min farfar för den han var innan stroken. Känns bättre så.


4. Vilka länder besökte du?
Jadu. Inga alls. Har drömt om att åka till Tokyo istället. Det planeras förmodligen till sommaren 2012. Fast det hänger på jobb etc. förstås. Har man råd, möjlighet och tid etc lär det bli tills dess. Annars blir det tidigare. Eller senare. Vi får se.


5. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Nej. Inget som direkt påverkar mig i alla fall.


6. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Nope. Allt är i stort sett en enda gröt. Jag minns händelser, men specifika datum tycker jag är irrelevant.


7. Vad var din största framgång 2010?
Att jag fick så stor självinsikt om hur jag vill leva mitt liv. Att jag fann mina prioriteringar.


8. Största misstaget?
Att jag inte tog hjälp med stödåtgärder tidigare under termin tre. Hade jag gjort det från början, då allt började gå åt skogen hade jag förmodligen redan varit klar med min uppsats för längesen och sluppit den här stressen jag känner nu.


9. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, har faktiskt klarat mig rätt bra. Nån förkylning. Sen försvann 99% av fibrosymptomen i våras då jag fick nya skor i födelsedagspresent, så jag äntligen kunde börja bli mer aktiv.


10. Bästa köpet?
Jadu. Har köpt en hel del detta året. Ny mobil, fått ny dator etc (fast det var inget köp). Jag vill säga mobilen, trots att den är trasig. Kan jag säga älsklingens rakapparat som han fick i julklapp av mig istället? Han är superlen och go’ nu. Helmysigt att kunna kela nära utan att bli alldeles uppriven på kinden. Bra investering!


11. Vad spenderade du mest pengar på?
Tekniska prylar. Massvis!


12. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Hmm… Finns mycket som har gjort mig glad under 2010. Dock kommer jag inte ihåg nått specifikt. Möjligen när jag fick VG på min A uppsats efter allt slit med statistiken. Då var jag glad!


13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Jadu. Jobbig musik är nog lite svår fråga. Jag säger skitdålig reklam på tv och radio som ännu en gång alltid bekräftar anledningen till varför jag inte ser på tv längre. Reklam som görs idag måste verkligen göras för idioter – finns inget budskap som når fram riktigt. Reklamen från Telenor om den smala fulingen som sjunger skitdåligt är nog den som fastnat mest. Usch! Obs! det jag säger usch till är inte hans utseende, bara hans skitdåliga sångröst!)


14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket, mycket gladare. I alla fall om man jämför utspritt över hela året, ja…


15. Vad önskar du att du gjort mer?
Funnit en bättre studieteknik.


16. Vad önskar du att du gjort mindre?
Känna stress och jag borde inte ha varit så tjatig med bloggandet/statistik etc som jag varit till och från. Sånt är jobbigt. Sunt förnuft är ordet. Det är nått jag måste banka in i skallen.


17. Hur tillbringade du julen?
I ett snötäckt norrland tillsammans med släkten. Helmysigt. Fast man undrar när fan man kan få slippa se Kalle Anka… Det är en usel tradition!


18. Blev du kär i år?
Yep. Självklart! Fast bara i Henrik. Och Hubba förstås!


19. Favoritprogram på TV?
Hmm.. På TV är svårt att säga. Det enda jag följt är Bonde söker fru, men det är ju p.g.a. att min vän Ulrika var med. Bästa serien, då? Nja… har så många så det blir svårt att säga det med.


20. Bästa boken du läste i år?
Jadu… Jag läser inte böcker. Jag har dock börjat läsa fjärde harry potter boken på ljudbok. Den är jättebra än så länge.


21. Största musikaliska upptäckten?
Hmmm. Har nog ingen direkt där. Upptäckt massa japanska artister dock.


22. Något du önskade dig och fick?
Jadå. Ville ha nya hörlurar, tangentbord, dator, skrivare + ny mobil. Fick allt av älsklingen. Fast mobilen betalade jag för själv.


23. Något du önskade dig men inte fick?
Min Anton. Fast det beror ju på att jag ännu inte ordnat saker och ting med jobb, bättre bostad + att uppfödaren jag vill ha valp ifrån inte hade valpar. Det får bli efter studierna nån gång. Får hoppas att saker är i ordning då.


24. Årets bästa film?
How to train your dragon. Of course!


25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Stavgångade in till stan och tillbaka, käkade sushi och köpte prylar. Brände 800 kcal. Och så tog jag ett kort och messade till mina päron. Jag tror det var på min födelsedag i alla fall. Och så hämtade jag mina nya glasögon också om jag inte minns fel…


26. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Såsom den ska vara. T-shirt i L + baggy shorts på sommaren, och lagom baggy jeans på hösten/vintern. Och så skippade jag sminket en gång för alla. Gött! Synd bara att jag inte får ha kort hår för älsklingen. Det hade jag velat ha igen. Pojkflicka deluxe. Det borde vara jag!


27. Vad fick dig att må bra?
Älsklingen. Vet inte vart jag hade varit om det inte vore för honom.


28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Eh…?


29. Vem saknade du?
Min framtida GD att hålla om.


30. De bästa nya människorna du träffade?
Hmmm… Sanna, johanna, Louise och Cyme från min klass i skolan.

Phew… Det var massa frågor det. Kul va?