Jag är störst! Nej, de är störst! Nej, jag är störst…etc…

Jag måste bara påpeka att både expressen och aftonbladet kör det vanliga racet om vilken tidning som är störst. Aftonbladet säger att de har 900 000 fler läsare än alla andra konkurrenter tillsammans, även när det gäller pappersutgåvan. Expressen påstår att de är största tidningen, enligt en undersökning från sifo där de ha ca 25 000 fler läsare än aftonbladet. Så vilken tidning är egentligen störst?

Personligen skiter jag i vilket. Jag läser dem enbart p.g.a. att just då har jag inte något annat bättre för mig. Det är till aftonbladet jag vanligtvis går först och läser, sedan till expressen, men på sistone har jag börjat läsa svenska dagbladet också en hel del och det är en väldigt bra tidning. Den är åtminstone bättre än båda dessa skvallerpressar där nyheter inte längre är nyheter, utan skvaller och en ständig upprepning av att ta ut saker och ting i förskott. Sen är det skitsamma om de har rätt. För att inte tala om att de hänger ut brottslingar med namn, bakgrundshistorik och nästan adresser också. Speciellt om de har Aspergers Syndrom eller något annat som får hela vetenskapliga världen i gungning. Nej, det enda som gör att jag gillar svd bättre än dessa tidningar är att de har en mer neutral ståndpunkt till nyhetshändelser. Att det är en tidning som är så fruktansvärt stockholmsfixerad gör att den är rätt ointressant, men tidningen vänder sig ju faktiskt till folk i Sthlm vad jag vet så jag ska inte klaga för mycket om den saken.

Jaja, nu har jag sagt mitt om detta i alla fall. Senare idag kommer det flera (förhoppningsvis mera positiva) inlägg. Vänta och se…