Det kanske är en bra grej att min blogg inte är sådär populär…

Jag sitter just nu och slösurfar i väntan på att lunchen ska bli klar. Hela förmiddagen har jag suttit framför teven och tittat på serier. Nu när jag gick in på expressen och aftonbladet så står det en massa artiklar. Det har skett bränder igen, men det är inte i fokus just nu. Nej, denna gången handlar det om näthat och nedstängda bloggar samt kändisar som valt att sluta vara aktiva i sociala medier p.g.a. det här näthatet. Även kvinnohat förekommer på forum och bloggar.

Själv har jag inte alls någon populär blogg, även om det är en önskan jag har haft sen jag startade den. Jag märkte också rätt rejält i höstas då jag hade en period om att jag tjatade fruktansvärt mycket om kommentarer och besökare och begreppet skriva inlägg. Det insåg jag efter ett tag inte är något som fungerar i längden och personer vill inte läsa om såna saker. Man läser för att det som står har ett syfte – man är intresserad utav vad personen gör, tycker och tänker. Ja det finns miljarders anledningar till varför man väljer att läsa specifika bloggar, vara med i de sociala medierna som facebook och andra forum. Man kommenterar, läser och argumenterar. Det är så det funkar och därmed kommer också näthatet. Sånt sprids riktigt fort, precis som det står i de här artiklarna. Jag har än så länge inte kommit dit, och jag hoppas att om min blogg en dag blir mer populär att jag slipper jobbiga kommentarer och annat näthat.

För ett tag sen var jag jätteorolig över att jag skulle vara tvungen att stänga ner min blogg p.g.a. att jag skrev ett inlägg en dag då jag mådde riktigt dåligt över studierna och jag råkade skriva något väl elakt om en person. Som tur var, blev det hela bara ett missförstånd och jag raderade inlägget så fort jag fick reda på att någon klagat och jag har inte blivit anmäld eller något annat. Sen dess har i stort sett varje inlägg varit rätt så positivt laddat, vilket är rätt skönt. Det är alltid roligare och trevligare att skriva saker som är positiva än negativa. Dock är det som sagt kul att ifrågasätta saker och ting, speciellt nyheter och annan skit man läst eller sett någonstans. Man har rätt att säga sin åsikt om något och tycka att en sak någon gör är korkat. Att använda sig utav lite värre ord och kalla folk för det ena och det andra är sorgligt, och jag har fortfarande dåligt samvete över det där inlägget jag skrev om den där personen. Det får en att tänka på hur man ska bete sig när man gör något på nätet.

Det finns saker jag medvetet undviker att skriva om, för jag vet om att om jag ens nämner något i närheten utav det hela får jag förmodligen vissa personer efter mig som ringer och hotar mig enbart för att jag skrivit något som hände samma år jag umgicks med dem. Det är helt sjukt, men folk kan inte hantera det som sker på nätet. I alla fall inte en del. Nu är det bara så att jag har haft tur senaste tiden att de här personerna inte har hört av sig och jag är tacksam.

Sen kan man också tycka att vissa borde lära sig hantera folks frågor lite bättre. En vän till mig har stora svårigheter att hantera personer som inte förstår det hon gör i sitt liv. Hon har varit nära på att ringa polisen, men det denna person har glömt eller inte tänkt på är att folk har rätt att fråga, och undra. Så länge folk inte medvetet hotar så är det liksom lugnt. Sen är det upp till en själv att godkänna kommentarer också. Jag godkänner aldrig kommentarer jag uppfattar som hotande, aggressiva eller som är anonym.

Nä, nu är det dags för lunch och ett avsnitt av Bleach. Eller kanske två.