Disputation i Lund och andra tankar kring studierna.

Jag började fundera på igår ifall man ska passa på och åka ner till Lund på fredag för att gå på en s.k. disputation. Det ska jag göra i den här kursen jag går nu, och jag har planerat att åka ner till Lund och malmö för att hälsa på mina kompisar och så, och eftersom det ingår i kursen att man ska göra en sån här grej, kan man likagärna passa på att ha det som en anledning att åka ner till skåneland igen. Fast jag är inte så säker. Jag ska till skolan imorgon och ha introduktion till den här kursen och då antar jag att man kommer få reda på allt som gäller det här. Förhoppningsvis kanske man får information om hur man går på en disputation på nätet, för det kan man också göra. Dock hade det varit trevligt att ha en anledning att åka ner till Lund, så slipper jag oroa mig för att hinna med det. Vi får se hur det går.

I övrigt sitter jag och tänker på studierna. Igår läste jag ingenting ur boken, men satt istället och skrev av grejer från den powerpointen som jag hittade för nån dag sen. Problemet var att jag skrev typ bara 2½ sidor, för sen orkade inte handen med längre. Det lär ske ett mirakel om jag kan skriva mer senare idag, eller ja mer än vad jag skrev igår, men i värsta fall får jag ta med mig powerpointen och ha den som ett hjälpmedel till föreläsningen på tisdag eller så. Då ska vi diskutera igenom boken. I värsta fall kan jag försöka och sitta och läsa igenom resterande 70 sidor eller vad det nu är kvar av den, men om det fastnar i skallen är tveksamt + att jag får så ont i ögonen av att läsa för mycket med. Det är skitjobbigt. Alltid ska det vara något i vägen! Jaja, det är väl bara jag som ser hindrena, men vad ska man göra? Huvudsaken är att jag lär mig något! Att bara läsa funkar ju inte… det är så jävla tråkigt. Skriva går så länge man orkar, men sen då? Ja då får man ta pauser och försöka smälta det man tagit in vilket oftast resulterar i att jag glömmer alltihop. Allt återkommer när jag läser anteckningarna, men i övrigt så glömmer jag det rätt snabbt. Det beror på att jag inte har någon att diskutera med. Jag får helt enkelt göra så gott jag kan.

Nä, orkar inte tänka på det här längre. Ajöss.