Schemalägg mitt liv, tack.

Jag har idag kommit överens med älsklingen om att jag ska pröva och göra upp ett ordentligt schema för att lättare få koll på studierna. Sen är ju frågan om jag faktiskt kommer plugga under de här bestämda timmarna, men jag har fan inget val och jag får göra mitt bästa för att försöka få det att fungera. Det är bestämt att mellan 10-12 och kl 14-16 varje vardag som jag inte har skola vid de tillfällena så ska jag sitta och plugga. Vad som ska göras är individuellt vid varje tillfälle, men till största del lär det handla om att läsa kurslitteratur. Funkar detta sitter jag 4 timmar per dag och pluggar a.k.a. 20 timmar i veckan och har helgerna fria. Jag tvivlar dock på ifall det här kommer funka. Det finns så mycket annat skit som kan komma i vägen.

Intensivläsning funkar så länge som jag har något att anteckna och jag inte får ont i handen. Att skriva inlämningsuppgifter funkar så länge jag har något vettigt att skriva och all information jag behöver om uppgiften så att inget går fel i sista minuten. Föreläsningar och bestämda grejer är väl det som är absolut bäst, för där är det inte jag som styr. Jag ska bara befinna mig på plats, gärna lite påläst och aktivt delta i föreläsningen. Från och med denna terminen har jag också lovat mig själv och lärarna att jag ska bli duktigare på att anteckna med. Allt för att vänja mig att skriva för hand.

Jag bara hoppas att det här kommer funka… Hur som helst måste jag lägga ner mer tid på mina studier och se till att ta mitt ansvar för att jag lär mig något. Det stör mig att jag inte lär som annat vanligt folk. Varför blev jag född såhär? Tänk vad enkelt det hade varit om jag bara hade njutit av att läsa böcker? Varit en ambitiös bokmal… Istället är man än frustrerad latoxe som kräver kreation för att ens kunna glädjas åt något intellektuellt. Very annoying I might add…

Hur pluggar du egentligen? Och vad gör du för att minnas det du lär dig?