Disputation blir det på fredag med tjejerna!

Jag har precis kommit hem från föreläsningen nu och man är nu lite mera förberedd på allt vad kursen innehåller. Hela terminen lär bli skitrolig, men man lär får jobba tufft för att få ordning på allt. Lärarna är verkligen på det här med att det ska vara 40 timmars veckor nu, men jag tvivlar verkligen på det. allt hänger på hur man lägger upp sin planering. Jag ska i alla fall börja med att följa mitt schema jag har gjort upp så får vi se sen vad som händer. Funkar det så funkar det. Annars får jag lägga till några timmar extra. Det som är positivt är i alla fall att det blir mycket diskussioner och sånt med sin ”nya” grupp där vi ska diskutera filosofen Martin Heidegger. Dessvärre ser det ut som om att jag måste köpa hans bok ”varat och tiden”. Den kommer användas en hel del under terminen tydligen och inte bara under första kursen. Att låna den på bibblan verkar praktiskt taget omöjligt…

Sen blev det också bestämt att jag åker ner till Lund på fredag för att gå på en disputation. Det blir jag och så 4 tjejer från klassen än så länge som åker ner. Detaljerna om resan kommer diskuteras mer imorgon på nästa föreläsning för veckan. Jag lär i alla fall åka ner med dem och sen tar jag tåget tillbaka på lördag, så älsklingen får vara utan mig i typ ett dygn. Får hoppas han klarar sig. Det är jobbigt att sova utan varandra, men det lär säkert gå bra. Jag vill ju åka ner och hälsa på mina kompisar i Lund och malmö, så jag hoppas jag får möjlighet att träffa så många som möjligt.

Snart ska jag sätta mig och fortsätta läsa igenom chalmers bok. Det är tydligen viktigt att läsa igenom alltihop, så jag ska göra mitt bästa. 90 sidor typ är det kvar att läsa. Powerpointen tar jag med mig imorgon till föreläsningen. Vi ska ändå diskutera igenom boken imorgon. Förmodligen lär jag anteckna med datorn imorgon. Jag upptäckte idag att det går rätt långsamt att skriva ner något för hand när man ska skriva ner nått som någon säger. Hade jag haft datorn med mig så hade jag garanterat kunna skriva ner mycket, mycket mer. Idag blev det totalt 5 rader. Meningslöst….