Hallelujah moment: Föreläsning om vetenskapsteori.

Idag har varit en fantastisk dag. Riktigt bra faktiskt. Föreläsningen vi hade idag var sådär utmanande och inspirerande att man känner sig riktigt glad och motiverad för studier igen. Det är helt underbart. Jag fick beröm av läraren efter lektionen för att jag var duktig och aktiv. Jag lade märke till småsaker som inte nån annan lade märke till, och det tycker jag känns helt otroligt bra. Intensivläsning av böcker verkar fungera. Inte för att man kommer ihåg allt man har gjort, men när läraren börjar prata om vissa saker och man vet att man har läst något om det så är det rätt kul att kolla tillbaka i anteckningarna och hittat svaren på frågorna. Vissa saker jag hade skrivit ner ledde till och med till andra diskussioner, och det är en riktigt härlig känsla!

Nu är det officiellt min pluggstund för eftermiddagen, men det är inte så mycket att göra idag. Det jag har gjort än så länge är att lägga till lite kommentarer på de anteckningarna jag skrev ner på föreläsningen idag, så jag inte skulle glömma bort lite viktiga detaljer som läraren nämnde, men som jag inte hann skriva ner just då. Det är rätt fräckt att man kan skriva ner kommentarer i word och sedan skriva ut dem synligt! Jag har också chattat lite med en kompis i klassen om lite andra detaljer så jag vet att jag inte uppfattat saker och ting fel.

Senare efter föreläsningen hjälpte jag två stycken kompisar från klassen med deras a-uppsats. De håller på med statistiken och konstigt nog så verkar det som om mitt minne av vad vi gjorde då att det kommer tillbaka, för jag mindes saker som jag trodde jag för evigt hade glömt bort. Det var jättehäftigt att uppleva den känslan igen. Ett minne av studier från nästan ett år tillbaka. Underbart! Efteråt så ringde jag min syster och berättade om min härliga dag, och hon blev oerhört glad av att höra att det börjar gå framåt igen för mig.

Sen fick jag också reda på ett par riktigt bra nyheter som kan innebära att skolan för min del i fortsättningen kommer gå mycket mer smidigt. Jag blev skitlycklig av de nyheterna, så nu längtar jag verkligen till mötet som sker förhoppningsvis nu i nästa vecka.

Ja, det var väl det. Nu ska jag börja fundera på lite andra grejer. Hur har din dag varit idag?