Chalmers bok om vetenskap är nu färdigläst!

Detta är den första boken någonsin inom någon utbildning jag har gått där jag har läst ut en hel bok och antecknat samtidigt. Detta är alltså vad man kan klassa som en milstolpe för mig som student. Förhoppningsvis kommer jag alltid att minnas att det var just denna boken som blev min första bok att läsa ut och anteckna till.

Nästa steg för dagen är att jag ska börja skissa på mitt ämne jag ska skriva om under delkurs 2 och 3. Jag fick tipset av min ena lärare på campus att göra en mindmap, och jag har gått och tänkt på vad det är jag vill få ut av det och vad jag vill göra. Jag har temat klart – funktionshinder och arbete. Jag vet att jag gärna vill göra en fallstudie och att jag vill samarbeta med den organisation jag intervjuade i höstas. Hur man går tillväga är en annan historia men jag har ett par veckor på mig att lista ut hur allt ska göras, så jag är väl förberedd när kursen börjar. Frågan är också vad man ska fokusera på, om det blir ur ett pedagogiskt eller psykologiskt perspektiv eller en blandning av båda. Det är helt valfritt. Jag vet att jag vill fokusera mer på pedagogik. Det är mitt ämne, men jag vill också blanda in lite psykologi. Dels för att jag vill lära mig mer om det och dels för att jag tror det kan vara en bra idé i största allmänhet.

Imorgon är det dags för disputation nere i Lund. Ska åka bil ner med tjejerna, men vet inte när vi åker. Jag vill åka runt sju för säkerhets skull. Det kan ju vara problem nere i skåne med trafiken. Kul att fastna, liksom? Jaja, det löser sig. Planen för fredagen och lördagen ser rätt bra ut. Disputationen är kl 13, och jag räknar med att den är klar runt 16. 00. Efter det ska jag förmodligen träffa kompisen jag ska sova hos, Mac och vi ska käka ute. Efter ett par timmar tänkte jag åka och hälsa på min vän Pontus och då ska vi byta julklappar med varandra. Han har gått och längtat rätt länge efter det, så imorgon stillas hans nyfikenhet en hel del. Efter att jag varit hos honom ett par timmar åker jag tillbaka till mac, umgås lite till och sen är det dags att sova. På lördagen kl 10 ska jag vara på Malmö C och träffa en annan kompis och åka citytunneln. Sen blir det hem till han för att träffa min andra katt, Nisse. Sen efter det har jag ingen aning… Jag planerar i alla fall att vara åter i Karlskrona till middagen i alla fall.

Yep. Det var väl det. Hur ser dina planer ut för helgen?