Disputation och massa rännande i Lund/Malmö

Så har de senaste två dagarna sett ut för mig. Ska jag berätta allt i detalj? Kanske blir lättare då också. Ok, here I  go!

Jag blev hämtad med bil utav en tjej kompis i klassen kl 08.15 och vi körde iväg och tankade, för att sedan dra vidare och hämta upp resterande medlemmar som skulle hänga med ner på disputationen. Körningen gick fint, men vi råkade köra fel i Kristianstad och åkte via Hässleholm istället. Ingen fara skedd, det tog bara 20 minuter längre eller nått sånt. Vi kom fram till lund strax efter 11, men det tog minst 20 minuter att fixa med parkeringen. Efter att det var ordnat så stack vi iväg och åt lunch. Jag kände mig skitstressad vilket gjorde att jag valde att äta lunch ensam på Waynes Coffee, där jag slängde i mig en halv macka med nån räkröra på vilket gjorde mig väldigt illamående. Jag ringde Mac och hon kom in till stan och var med på disputationen med. Innan vi möttes gick jag och köpte en cookie (en amerikansk sådan, ja) så jag skulle hålla mig mätt under eftermiddagen. Sen stod vi inne och väntade på att disputationen skulle vänta.

Konstigt nog var det inte många som kom. Vi hade lätt kunnat tagit det lugnt och det fanns avhandlingskopior så det räckte och blev över. Disputationen var jätteintressant, den handlade om språk och barn – hur barn uppfattar språk i dialoger och uttrycker sig genom språk. Jätteintressant. De pratade till och med om Heidegger nånstans vilket bekräftade för mig en hel del att man verkligen valt rätt disputation att gå på. Mac hjälpte mig lite med anteckningarna, så det uppskattas mycket. Disputationen varade i ca 2 timmar och efter det gick jag och Mac ut på stan och jag köpte lite grejer som jag behövde.

Efter det så gick vi och åt sushi på Zen sushi & tea. Riktigt gott, och mycket prisvärt! Det stället lär man besöka igen, fast miso soppan hade förmodligen chili i sig. Den var jättestark! Vi satt där i typ en timme eller så och pratade filosofi, vetenskap och lite annat allmänt om skola etc.

Efter det så gick vi och hälsade på Macs ena bror och jag fick träffa hans barn. Riktiga vildingar, men det var faktiskt kul o se dem. En stund senare drog vi till en annan kompis och träffade hans nyinskaffade sällskap, chami (stavning?) som är en katt. Väldigt trevlig och busig. Hon bet mig i foten… 😛

Efter att jag tagit mig en kopp kaffe där så drog jag iväg till min vän Pontus där vi satt och fikade och bytte julklappar. Han fick två påsar med lindt choklad + en sovmask som han önskat sig och jag fick två stycken stora marabou chokladkakor. En med smaken non stop och sen en med mörk choklad.

Efter det drog jag hem till mac igen och brottades med det kontanta mobila bredbandet som jag och Henrik köpte i julas för att kunna surfa på resande fot. Det gick totalt åt skogen, men förmodligen beror allt på att hemsidan var det nått fel på. Jag skrev in rätt nummer, det är jag säker på men sidan bara laddade om som om inget hade hänt, och jag testade med alla tre populära browsers utan något resultat. Så det bidde ingen vidare surfning. Man får 20 minuter gratis för att hinna ladda på, men det gick inte så bra. Ska ta och skälla på tre för det här!

Idag träffade jag min vän och ex Mattias på Malmö C där jag också fick se lite av citytunneln. Snacka om snyggt och en bra lösning på tåg i framtiden! Det enda jag stör mig på är att resorna till och från blekinge tar fortfarande lika lång tid. Jag hade sparat in över 20 minuters restid om ändringarna även gällt för Blekinge… Det är lite dåligt tycker jag, men det är inte jag som bestämmer tiderna heller på banverket.

Nu är jag äntligen hemma igen, men de här två dagarna har verkligen gett mig en insikt i hur mycket jag faktiskt vill bo i närheten av Lund eller Malmö igen. Det hade varit underbart om den drömmen jag vill uppleva nu hade kunnat bli sann. Få bo i utkanten av Lund, i närhet av Nova i en marklägenhet eller radhus på typ 85 kvm, där Henrik jobbar på nått spelföretag i Malmö och jag har jobb på samhall eller något annat företag som arbetar med att få funktionshindrade personer i arbete. Det hade varit härligt!

Now I feel like a dead person. D-E-D. DEAD!

(ja, a:et ska fattas för de som undrar…)