Varande är inget varande om man inte… eller hur var det nu?

Filosofi är svårt. Eller ja, det hänger ju på hur man framför sina filosofiska tankar. Är man något utav en trög idiot (som jag ibland kan vara när jag inte är tillräckligt motiverad) så kan det kännas riktigt svårt att förstå sig på filosofer och vad de står för. Särskilt när jag nu ska gå igenom Martin Heideggers livsverk ”varat och tiden”. Att gå igenom 6 sidor har hittills tagit över 1 timme, så jag tyckte att det går inte så bra det här och jag måste smälta detta jag har läst igenom än så länge. Jag hoppas dock att när det har gått som snabbast att det kan fortsätta så. Det jag hittills har gjort är mer eller mindre punktlistor över vad begreppet varande är för något. Jag tror jag börjar förstå det i alla fall, men tanken över att böckerna är så långa så är det ett stort stressmoment. Jag hoppas bara det löser sig, men det gör det garanterat. Till sist i alla fall. Annars får man ta i med hårdhandskarna eller nått.

Just det ja! Jag kom på att jag glömde berätta om min insmörjda fot som jag skrev om i rubriken på förra inlägget. Det är så att jag har på något vis gjort illa min fot. I den vänstra foten så har jag nu haft ont i den i typ 6 dagar. Det känns som om att den stora muskeln under foten är flera cm för kort, och det började göra ont helt plötsligt när jag satt i soffan för snart en vecka sen och jag reste på mig så sa det mer eller mindre pang. Eller ja, det kändes så i alla fall. Jag gick till sköterskan idag efter mitt möte och fick med mig en liten burk med salva som jag ska smeta in två ggr per dag i typ 10 dagar. Försvinner inte smärtan efter det, så är det förmodligen nått ligament eller så som gått sönder. Allt detta beror troligtvis på att jag har halkat i vintervädret lite då och då, men det är inget jag tänkt på, utan det var en som sa det till mig och det fick en att tänka på att det kan vara en orsak.

Snart ska jag ta en dusch och bli skrynklig som ett russin efter en minut. Ja, jag tror på allvar att jag är uttorkad… vad annars kan förklara russinfingrar efter enbart nån minut efter att jag utsatt mina händer för vatten? Det är jättejobbigt. Har till och med fått börja använda handskar när jag diskar för att mina fingrar blir så skrynkliga på så kort tid… Detta trots att jag faktiskt dricker mycket vatten, men allt åker ut den naturliga vägen efter ca 20 minuter… Nått är fel! Jag har dock ingen aning om vad… Har du?

Btw… det ska tilläggas att jag är medveten om att jag skrev om att jag förmodligen dricker för lite för ett par inlägg sedan. Ett par dagar innan, och sen dess har jag druckit minst 1,5 liter vatten och problemet kvarstår vilket gör att jag börjar ta slutsatsen av att något är fel. Ursäkta om jag är konstig, men jag gillar inte det här… Jag dricker mycket, men känner mig ändå törstig och uttorkad. Jobbigt! Men förmodligen nått psykosomatiskt…