Jag skådar mig en framtid som hobbyfotograf…

Sen ett par dagar tillbaka har jag börjat fundera på det här återigen med vad det är för prylar jag vill införskaffa när jag äntligen får min första GD, Anton. Det absolut viktigaste är strax efter det självklara som säng, matskål, koppel, halsband etc. att jag vill ha en kamera som jag kan filma alla hans steg med, men även en annan kamera som jag kan fotografera med. Jag har alltid gillat foto, och för många år sen när jag gick en estetlinje så tog jag en hel del foton med en gammal systemkamera som jag fått av min pappa. Den går fortfarande att använda, men det är jobbigt att behöva ställa in allt manuellt + att framkalla film tar en evighet, eftersom den inte är digital, så jag vill alltså ha en digital kamera. Frågan är då vad som är absolut bäst – att köpa dels en videokamera som filmar i 1080p och en bättre kompakt digitalkamera som tar rätt ok bilder. Åtminstone bättre än vad mobilen gör…

Så fick jag inspirationen efter att ha kollat runt på vimeo.com och sett deras videolektioner. Kvalitén på dessa lektioner är så grymt bra att jag undrar hur fasiken de har gjort för att filma så bra. Det rätta svaret om vilken kamera det är som de har använt har jag inte fått reda på ännu, men sen dess har jag kollat runt på olika s.k. DSLR kameror, främst canon och när man filmar med dem så får man den där grymma kvalitén jag är ute efter, med riktigt bra färgåtergivning och knivskarp bild, även i mörker. Det har fått mig att komma till en slutsats av att jag förmodligen kommer att införskaffa en sådan kamera, en digital systemkamera. Förmodligen blir det en canon 550d jag lär börja med. Den filmar också i full HD och man behöver inte börja med den mest avancerade kameran. Jag vill verkligen börja ta bilder, vara något av en hobby fotograf, och se till att min blogg förvandlas till en fotoblogg, eller åtminstone en blogg med fler bilder i än typ i snitt en bild per månad… Än så länge har jag inget direkt att fotografera, men skaffar man sig en rejäl kamera kan man börja se skönhet och annat i vad som helst, så då kanske det blir lite lättare. Fast det mest troliga är att jag lär införskaffa alla de här prylarna, speciellt kameran när jag vet om att Anton är inte långt borta. När jag har allt i ordning, fast jobb men ändå tillräckligt med tid för att ta hand om en valp, bra med pengar så jag har råd med GD och parningen är gjord och bekräftad att det väntas valpar och jag blivit godkänd att ta en  valp ur den kullen så kommer jag att köpa den där kameran. Det lär ta ett par år till förmodligen, men jag hoppas att detta är möjligt till sommaren 2012. Det är mitt nästa datum, eller hur man ska säga. Fast det hänger ju på hur saker och ting löser sig… Allt måste vara i ordning först. Så det så!

Tills vidare bjuder jag på en bild på tre saker jag vill ha.