En riskokare och en pandora.

Riskokaren

Den här riskokaren fick vi äntligen hem idag. Det tog rätt lång tid att få hem den, trots att vi beställde den från Storbritannien. I vanliga fall brukar leveranser därifrån gå jättefort, men vi fick vänta rätt lång tid innan den äntligen kom fram. Lite trist, men den är nog värd sin väntan. Den kallas för riskokarnas Roll’s Royce och har även inställningar för att göra sushi, eller ja… koka sushi-riset 😛 Allt annat får man ju göra själv… Det har jag planerat att göra när jag fått wasabin vi har beställt från ett annat ställe. Jag har ju försökt göra sushi ett antal gånger, men det blir alltid så urdåligt resultat, men jag suger på det mesta så spela roll liksom…

Riskokaren heter för övrigt Zojirushi NS-LAQ05 och köptes ifrån Yum Asia.

Första risrätten!

Så här blev första portionerna. Det som vi åt till riset är en kycklingrätt som vi tagit ifrån ett recept på speciella curry buljonger från japan. Såna kan man köpa från japanese food shop. De heter golden curry och kostar ca 30 kr per förpackning (5 buljongtärningar). De finns även i större förpackning (12 buljongtärningar) och kostar då ca 45 kr. Rekommenderas varmt. Jag är inte direkt glad i curry, men de här tärningarna smakar så gott, så det är en riktig favorit här hemma numera.

Vi fick också hem en open pandora också idag. Henrik har väntat i över 2 år på sin, men den vi beställde är en som snabbproducerats för att projektet ska gå lite snabbare. Åtminstone tror jag att det är så. Jag hade gärna delat med mig av bilden på den, eller ett videoklipp, men den har varit på laddning typ hela dagen och det var för mörkt för att fotografera den. Bild på den kommer senare. Däremot kan jag dela med mig av en annan investering: Logitech squeezebox radio! Den köpte vi på teknikmagasinet.

Logitech Squeezebox