Jag har faktiskt träffat Lena en gång…

Lena Nyman har avlidit | Kulturnyheter | SvD.

Det var för många år sen, typ säker 9-10 år nu då jag flyttat ner till Skåne och bodde nånstans mellan Ystad och Simrishamn. En dag när jag åkte till Ystad och skulle gå från tåget till stan för att göra något (minns inte vad) så mötte jag henne på vägen. Hon kom fram direkt och frågade mig om vägen till Ystads stadsteater och jag kände igen henne direkt.

Jag minns att hon var fruktansvärt kort, jag trodde hon skulle vara längre i verkligheten, men hon var nästan 15-20 cm kortare än mig, och jag är inte ens 170 cm lång. Jag berättade var jag trodde att teatern låg, men sa också att jag är osäker på om jag har rätt, då jag är nyinflyttad till området. Jag tror jag pekade åt rätt håll, för senare när jag åkte tåget från Ystad till Malmö så kom jag ihåg att kolla efter teatern, och jag hade rätt i att jag åtminstone pekat åt rätt håll. Ett väldigt trevligt minne, jag har alltid gillat henne som skådis. Speciellt i filmen morrhår och ärtor. Den vill jag se igen, men orka gå och hyra den liksom…

Andra grejer jag kan berätta om min dag är att vi nu får hem wasabin som vi beställt. Den är från Nya Zeeland och kostade ca 130 kr för en burk på 50 gram. vi blandade ihop ett kryddmått pulver med lite vatten och lät det stå i kylen i drygt 10 minuter. Snacka om starkt! Men också vilken skillnad jämföres med wasabi man äter på vanliga sushi ställen. Detta som vi beställt är äkta wasabi och är jättenyttig för hälsan. Kan typ bota cancer och skit. På de flesta ställen som serverar wasabi så är det ofta falsk wasabi och den kan vara mer eller mindre livsfarlig har jag läst nånstans. Det var en ordentlig lärdom man fick reda på när man fick reda på det där. Jag trodde att all wasabi självklart är äkta, men tydligen inte. Pepparrotskräm som är färgad grön är det oftast. Helt sjukt!

Det finns också en annan halv nyhet, men den är hemlig än så länge, då inget är säkert eller ens garanterat. Det kan bara innebära (förhoppningsvis) positiva förändringar för mig och Henrik. Det gäller bara att ha turen med sig.

I övrigt tills vidare ska jag sitta och plugga mig blå tills på onsdag och försöka hitta svar på mina två frågor till filosofseminariet. Får hoppas man lyckas få fram nått bra ur det bara, men det går säkert.

Upptäckte precis att det är fredag igen. Fan vad tiden går fort!