Mycket har handlat om facebook idag…

Och här kommer lite till:

För ett par timmar sen så fick jag löst ett mysterium som har gått och stört mig väldigt länge, som förklarar en hel del till varför man bett om respons men inte fått någon. Det är nämligen så att facebook för ett tag sedan (antagligen med den nya profilen, men förmodligen innan dess) så har de en inställning som gör att om man inte snackar med sina vänner (alla vänner då) så blir man efter ett tag osynlig för dem, vilket gör att man till sist inte ser alla statusuppdateringar etc.

Detta är konstigt att det ska vara så här av en ”by default” inställning, men det är lätt fixat. Det man gör är att man går längst ner på sin ”wall” eller nyhetsflöde. Där någonstans till höger skall det finnas en länk där det står inställningar eller något liknande. Där väljer man att man vill se alla uppdateringar från sina vänner. Innan man ändrat detta så är det alltså inställt på att man bara ser de som man snackar med ofta.

Jag följde en grej som stod i den notisen som jag läste på att man antingen skulle skicka meddelande till alla sina vänner om detta, eller skapa ett event, så jag valde det senare. Detta event pågår till den siste april, så att så många som möjligt ska kunna se detta. Hellre att jag gör så än att jag skickar massa grejer till alla vänner. Jag vill inte vara mer jobbig än nödvändigt. För de som undrar så bytte jag namn på evenemanget också, för jag upptäckte att det kanske missförstås.