Kanonväder för mig är 25 grader och strålande sol!

… Inte som aftonbladet valt att beskriva härligt kanonväder. Nej. När någon säger kanonväder så ska det för mig vara varmt, inte särskilt blåsigt och klädmässigt ska man kunna ha shorts o t-shirt. Bara för att det är klarblå himmel och massa snö betyder inte det att det är kanonväder i mitt vokabulär.

Just nu är jag dock tacksam så länge vintern håller sig borta. All snö i Karlskrona är mer eller mindre bortsmält, och det är underbart! Häromdagen när jag åkte till Ronneby för att plugga så kunde jag gå till bergåsa station utan att oroa mig för att halka eller frysa röven av mig p.g.a. kyla. Alltså: Det börjar gå åt rätt håll. Om bara vintern håller sig borta, och snön inte återkommer. Vintern man upplevde förra året vill jag ALDRIG vara med om igen, då jag trodde att sommaren aldrig skulle dyka upp! Våren kom inte förrän i slutet på april, det var ju tjäle (eller vad man annars kallar det) i marken i flera månader innan det ens började växa ut knoppar på träden. Sen blev dock Maj väldigt varm och värmeböljan varade nästan hela sommaren, istället för två skitvarma veckor i Juli, som det oftast alltid är.

Bilden ovan visar min utsikt från lägenheten, där det knappt är nån snö. Spelade in en film om det också, men typiskt nog, en stund senare så började det ju att snöa… 🙁 det tycker vi INTE om! Hoppas att snön försvinner snart, eller att den knappt hinner lägga sig.